Vă povesteam nu demult despre proiectele Orange Smart Shop – Fast SuperCoders și Smart Parents. Evenimentele continuă în vacanța de vară până-n toamnă, pentru că, nu-i așa, ideile nu se termină niciodată iar puterea creativă are nevoie să fie susținută. Nu mai spunem că atunci când devi părinte, procesul de învățare nu se termină niciodată.
Componentele Campaniei Tech a Break sunt (pentru moment): Fast SuperCoders, Smart Parents (despre care v-am povestit aici), Părinți la școală și Smart Design Challenge.

Părinți la școală

Părinți la școală – cursuri de tehnologie pentru părinți și bunici – în luna august, la Orange Smart Shop-ul din orașul tău. Poate că nu mai credem că este necesar să ținem pasul cu schimbările tehnologice sau cu ultimele gadgeturi apărute, ne gândim că cei mici au deja avantajul de a copilări cu toate acestea. Doar că…avem nevoie să ne informăm în continuare și chiar și generațiile dinaintea noastră s-ar putea să fie foarte deschise la nou. Participanții la evenimentele Părinți la școală vor învăța în cadrul acestor ateliere cum să folosească serviciile de internet pe telefoanele inteligente și pe tablete și, de asemenea, să urmărească costurile acestora, să vadă care sunt cele mai interesante aplicații pentru nevoile de zi cu zi, ce pericole apar în mediul digital și cum se poate folosi tehnologia și ultimele device-uri pentru a fi aproape de cei dragi, indiferent că vorbim de poze, clipuri video sau streaming live.
În paralel cu această componentă #TechaBreak se derulează și una adresată industriilor creative, care implică 14 smart shop-uri Orange din 13 orase.

Smart Design Challenge

  • Smart Design Challenge (9 iunie – 23 septembrie) – concurs de idei de design de produs, concurs ce se va desfășura în 2 etape: un call-for-ideas si apoi expunerea în smartshop-uri a produselor selectate, ocazie cu care clienții vor putea sa voteze pentru premiul de popularitate, iar juriul va decide cine câștiga marele premiu.

„Orange susține anteprenoriatul din industriile creative și tehnice prin lansarea concursului Smart Design Challenge. Prin intermediul acestuia, tinerii designeri sunt provocați să proiecteze un obiect sau o instalație de design, atât decorativă, cât și funcțională, care se inspiră din produsele și serviciile Orange din categoriile: Orange Home (servicii de internet, televiziune, telefonie fixă, smart home) sau telefoane, accesorii, gadgeturi și wearables. Orange va premia cel mai bun proiect de design cu un premiu în valoare de 5000 euro. De asemenea, va mai fi acordat și un premiu de popularitate – câte o tabletă Samsung Galaxy Tab S3, în fiecare din cele 14 Orange smart shop-uri în care vor fi expuse proiectele. Concursul este dezvoltat în parteneriat cu Dizainăr.”
Detalii despre proiectele înscrise în concursul Smart Design Challenge, despre cum puteți vota și ce se întâmplă mai departe, puteți găsi aici.
Pentru programul Părinți la școală puteți însă să vă înscrieți pe listele de așteptare din fiecare oraș – vedeți mai jos. Ca să fiți siguri că nu ratați înscrierea la evenimente viitoare vă recomandăm să vă abonați la newsletterul dedicat pe – https://www.orange.ro/techabreak/ – Neapărat!