Fie că ne place, fie că nu, trăim într-o perioadă în care nu avem cum să renunță, la PC, smartphone, tabletă și toate serviciile și alte beneficii care derivă de la tehnologie pe care o întâlnim zi de zi. În același timp, deși ne-am dori să trăim într-o lume în care nu banii sunt cei care ne condiționează uneori existența, educația financiară este un “must” și trebuie să înceapă atunci când considerați potrivit pentru cei mici.
Din motivele de mai sus și pentru că am descoperit o nouă pasiune (cea a infograficelor) am căutat două infografice utile și foarte ușor de urmărit cu privire la cele două domenii.
Despre educația financiară la copii am mai povestit într-un articol anterior, în care povesteam despre trei modalități prin care puteți începe discuțiile dedicate cu cei mici: banii vin în urma unu efort mai mare sau mai mic, importanța unei pușculițe și explicația clară că nu totul în viață este material și avem nevoie de bani pentru respectivul lucru.
infografic - educatie financiara
Despre tehnologie vă tot povestim, mai ales atunci când recomandăm aplicații utile, educațive și distractive pentru copii. Ne place că avem totul la îndemână, ni se pare foarte util și rapid totul, dar trebuie să știm când și mai ales cum să inpunem limitele atât de utile.
infografic - control parental
Desigur, dacă dați de infografice utile lăsați-ne un comentariu cu link spre acestea pentru a ajuta mai mulți părinți. 🙂
Surse foto: creditdonkey.com, designinfographics.com și ALAA FIDAA/ weheartit.com.