“Spam-ul” din poștă este de cele mai multe ori asemănător cu cel din căsuța de mail. De la broșuri cu tot felul de oferte care nu doar că nu te interesează, ci nu sunt nici măcar targetate (eu una primesc de la supermarket-uri care se află la o distanță foarte mare față de casa mea) la reviste de tot felul sau anunțuri prin care oamenii vor să dea de știre că sunt în căutarea unei case, a unei perechi de chei și așa mai departe… Am descoperit cum să transform toate aceste foi colorate în proiecte utile, bine, asta dacă nu le ducem la centre de reciclare.

Artă din broșuri

Se taie fâșii lungi din revistele colorate și se răsucesc, după care le mai răsucim o dată, dar pe un pix sau pe un creion. Cu o pensulă mare punem mult lipici pe ele pentru a-și păstra forma și așteptăm câteva ore până se usucă bine. La final, putem lipi micile flori colorate din hârtie pe o bază și astfel avem un tablou eco de toată frumusețea.

Cine e la fereastră?

Se caută un șablon pentru păsări și apoi cu ajutorul unui creion desenăm șablonul pe ziarele vechi. Decupăm și gata, sunt numai bune de atârnat la fereastră. Dacă aveți chef și inspirație luați o crenguță și le atârnați chiar de ea, dacă nu le puteți prinde cu ace sau lipi direct de geam.
DIY pasari

Gustare sănătoasă, în pachet reciclabil

Fie că vorbim despre o mână de migdale, câteva alune sau niște semințe pe toate le putem așeza cu grijă într-o punguță făcută dintr-un pliant. Trebuie însă să avem grijă la două lucruri: foaia să fie curată, iar cerneala să nu se ia pe produse.
cornet
Voi ce faceți cu revistele și pliantele pe care le primiți în poștă?
Surse foto: craftedblog.com, typepad.com și babyccinokids.com.