Prietenii de la Humanitas ne-au mai oferit câteva cărți în trecut pentru copii, dar de data aceasta, zic eu, cărțile puse la bătaie sunt unele pentru copiii ceva mai mari, cei care au început deja să citească singuri și cărora lectura le place și renunță singuri la desenele animate pentru o poveste frumoasă, cu tâlc. 🙂
Dacă aveți însă copii mici pe acasă, sunt convinsă că ați dori o astfel de carte în bibliotecă, pentru atunci când cresc cei mici.
Nu vă mai țin mult în suspans și vă spun că de astăzi dăm drumul la un concurs prin care doi dintre voi le veți oferi copiilor câte un exemplar din volumul “George şi Big Bangul” de Stephen Hawking și Lucy Hawking.

La Marele Accelerator de Hadroni, impresionantul accelerator de particule construit în anii din urmă la graniţa dintre Elveţia şi Franţa, este pe cale să înceapă unul dintre cele mai importante experimente ştiinţifice din istorie. Savanţi veniţi din toate colţurile lumii sunt pregătiţi de explorarea primelor momente ale Universului, în încercarea de a căpăta informaţii despre Big Bang, explozia iniţială din care provin toate.
Însă experimentul este pus în pericol de o organizaţie secretă, care intenţionează să împiedice orice progres al ştiinţei. George şi Annie, îndrăgiţii eroi ai primelor două volume ale acestei serii pentru copii şi tineri, sunt absorbiţi în vâltoarea unor noi aventuri care-ţi îngheaţă sângele în vine… În cursa lor contra cronometru pentru a dejuca planurile acelei organizaţii malefice, ei depăşesc graniţele galaxiei noastre, ba chiar şi graniţele Universului vizibil, ajungând să exploreze planul lumii cuantice. Alături le este, ca de obicei, Cosmos, cel mai performant calculator din lume, care le oferă ajutor şi informaţii atunci când au nevoie.


Cartea oferă în paginile sale câteva dintre cele mai recente teorii ştiinţifice cu privire la călătoria în timp şi la Big Bang, precum şi diverse cercetări speciale, aparţinând unora dintre cei mai mari oameni de ştiinţă din lume (printre aceştia, desigur, se numără şi Stephen Hawking).
La finalul cărţii e şi o bandă desenată ce prezintă, succint, o desfăşurare în sens invers a evoluţiei Universului, începând din prezent şi încheindu-se în momentul Big Bangului.

Să experimentăm un concurs

Buuun. Cum intrați voi în concurs? Ne comentați aici, până pe 13 noiembrie, despre ultimul experiment pe care l-ați făcut alături de ai voștri sau pe care l-au făcut copiii singuri. Aveți două săptămâni la dispoziție și cele mai interesante 2 experimente sunt premiate cu câte un exemplar din “George şi Big Bangul”.
Noi vă urăm succes și spor la comentat. 😀

LATER UPDATE:

Și câștigătorii sunt…

  • Ionut Stefan Gheorghita
  • Mona

Vă mulțumim tuturor pentru comentarii și fiți pe fază pentru că mai avem multe concursuri “în sac”. 🙂
Sursă foto principală: San José Library/ Flickr.com.