Întotdeauna am fost printre primii la școală. De ce? Pentru că așa mi s-a părut corect, pentru că părinții mei m-au susținut mereu și pentru că mi se părea normal ca atunci când ei lucrau mai mult decât ar fi trebuit, eu să ofer tot ce am avut mai bun, iar atunci când am fost în școli nu aveam altă modalitate prin care să le demonstrez că apreciez ceea ce oferă ei decât prin note mari, prin prezență 100% și prin a fi printre primii la școală. Este asta educație? Într-un fel doar de unii știut da. Este toată educație de care ai nevoie? Cu siguranță nu.
Educația înseamnă să inspiri, să oferi sentimentul acela de a vrea mai mult, să se uite învățăceii la tine cu ochii mari și plini de speranță și profesori așa am avut mai puțini decât am degete la o singură mână în mai bine de 17 ani petrecuți pe băncile școlii generale, ale liceului, facultății și apoi masterului. Educația nu înseamnă ecucații, teme fără cap și fără coadă, nopți nedormite și sintagme pe care nu le vei înțelege sau folosi niciodată, dar pe care trebuie să le memorezi pentru testul de a doua zi. Cred că educația înseamnă să ai un vis și să-l împlinești corect, prin muncă susținută, prin învățare deșteaptă și mai ales prin libertate+creativitate.

“If you don’t build your dreams someone else will hire you to help build theirs”

Tot textul de mai sus a pornit de la videoclipul de mai jos:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=y_ZmM7zPLyI&version=3&hl=en_US] Și pentru că tot vorbim despre educație și modalitatea în care o vedem cu toții și cum ar trebui de fapt să fie ea văzută, vă mai dau un clip de câteva minute în care ni se povestește despre materialism și despre cum consumerismul ne lipsește uneori de bucurii importante ale vieții, de cele mai importante momente ale vieții:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=oGab38pKscw&version=3&hl=en_US] Așadar, voi la ce vă gândiți când vine vorba despre educație?
Sursă foto: SmartPlayhouse/ Flickr.com.