Yoga te relaxează, îți oferă energie pozitivă, te ajută să te concentrezi mai bine și nu numai. Și atunci de ce nu ar fi bună și pentru copii? Există exerciții speciale de yoga pe care le pot încerca și cei mici, ba chiar specialiștii spun că de la un an și jumătate copiii pot începe să practice yoga.

  • “Măgărușul”

Această poziție îi ajută pe cei mici să uite de probleme și supărările lor și să râdă. Pentru a realiza aceast exercițiu trebuie să vă așezați în genunchi, cu palmele pe sol și picioarele îndepărtate. Vă ridicați ușor picioarele și îndreptați genunchii, după care ridicați cât se poate de drept, pe rând, picioarele. Stați în această poziție până numărați la trei.
1

  • “Copacul săritor”

Un alt exercițiu simpatic și ușor este cel în care stați față în față cu cei mici, cu piciorul îndoit, astfel ca talpa piciorului să fie pe genunchiul celuilalt picior. Săriți ușor pe loc timp de cel puțin 10 secunde, cel mult 30.
2

  • “Inima zburătoare”

Întinderile și respirația profundă relaxează instant mușchii și ajută copiii la finalul zilei. așezați-vă pe sol, cu palmele jos, mâinile spre spate, ușor îndepărtate de corp, apoi uniți tălpile picioarelor. Ridicați-vă pieptul și îndreptați-vă spatele și respirați adânc timp de 15, până la 30 de secunde. Exercițiul se repetă de trei ori.
3

  • “Stea căzătoare”

Îndepărtați picioarele și ridicați brațele, având grijă să țineți palmele spre sol. Ridicați o mână spre tavan, în timp cealaltă mână atinge laba piciorului și vă uitați în sus și stați în această poziție până numărați la cinci. Schimbați poziția și ridicați cealaltă mână.
4

  • “Sărut pentru genunchi”

Specialiștii spun că această poziție aduce beneficii sistemului digestiv. Așezați-vă pe sol, cu un picior întins și celălalt îndoi, astfel ca talpa să atingă genunchiul piciorului opus. Aplecați-vă ușor cât puteți spre genunchiul piciorului întins și repetați de trei ori mișcarea înainte de a schimba.
5
Citiți despre mai multe exerciții de yoga pe parents.com.
Surse foto: parents.com și Jolien VR ✨ ♥/ weheartit.com.