Cercetătorii Universități Helsinki din Finlanda au realizat un studiu la care au participat nu mai puțin de 252 de copii în vârstă de 8 ani. Au vrut să vadă cum schimbă activitățile fizice comportamentul copiilor, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.
Cei care au realizat cercetarea au rugat copiii să finalizeze exerciții de matematică și să spună povești în fața unui public, întrucât acestea se pare că sunt cele mai stresante activități pe care le fac cei mici la școală, din punctul lor de vedere. S-a descoperit faptul că cei mici care fac sport constant au avut cel mai scăzut nivel de stres, de cealaltă parte însă, copiii care sunt ceva mai sedentari au avut cele mai multe emoții în timpul activităților.
“Există o strânsă legătură între starea fizică și psihică, dar natura acestei legături nu este foarte bine înțeleasă. Rezultatele arată că exercițiile fizice ajută starea psihică, regularizând stresul” spune autorul studiului despre care vă povestesc, Silja Martikainen de la Universitatea Helsinki.
La nivel național, ministrul Educației vrea introducerea a mai multe ore de sport în programa școlară. Mai exact, autoritățile doresc patru ore de sport pe săptămână pentru copii. Nu știu încă dacă schimbarea va avea sau nu loc, dar știu că mișcarea aduce numai beneficii, atât dacă vorbim despre copii, cât și în ceea ce îi privește pe adulți, așa că vă propun ca odată cu primăvara să ne propunem să facem mai mult sport, pentru corpul și psihicul nostru.
Sursă foto: mikebaird/ Flickr.com.