Temă: o compunere cu titlul “Minunea Învierii“, în care să realizezi portretul fizic și moral a cel puțin două personaje.

Pregătire și avertizare: cu așa un titlu, probabil că se așteaptă de la voi să scrieți despre învierea lui Isus. Dacă vreți să rămâneți în cadrul sugerat, atunci documentați-vă (internet, cărți, părinți, bunici) despre Înviere și descrieți minunea, descriind fizic și moral personaje implicate (Isus, Maria, Apostolii etc.).

Oricum, țin să menționez că nu înțeleg de ce vi se cere o compunere despre Înviere în perioada anului în care sărbătorim Nașterea…

Eu vă voi da idei despre alte minuni ale învierii, dacă credeți că profesorul vostru are simțul umorului și apreciază originalitatea. Atenție să nu vă acuze careva de blasfemie 🙂

Pui de compunere
Iată câteva idei de lucruri vii care mor și învie, putând fi considerate mici “minuni”. Alegeți una dintre opțiuni sau inventați altă variantă și descrieți cum mor, cum învie și de ce pentru voi acea înviere este o minune. Dați multe detalii despre ce vedeți, ce simțiți, ce gândiți despre ceea ce vedeți și simțiți.
– un copac drag vouă, care pare să moară iarna și învie primăvara
– o altă plantă sau o floare care dispare iarna și reapare primăvara
– un izvor, un râu, un lac care îngheață iarna și “reînvie” când vine căldura
– un animăluț care este omorât în circumstanțe nefericite și înviat ca prin minune de alt personaj (animal, plantă, zână, vrăjitor…)

Descrie moartea personajului principal, făcându-i portretul fizic și moral. Descrie învierea, personificând fenomenul care îl invie (primăvara, căldura, un super-erou…) și făcându-i și acestuia portretul fizic și moral. Îți poți imagina că ai participat și tu la minune și îți poți imagina altă identitate, făcându-ți astfel și ție propriile portrete. Dacă te distrează să descrii mai multe personaje, inventează tot felul de creaturi care au asistat la scenă.

Pentru mai mult ajutor în realizarea portretelor, citește și puii de compuneri pe tema Portretul Mamei.

Spor la scris!