Tema: compunere despre jurnalul unui bătrân pădurar

Info: citește și ceilalți pui de compuneri despre “jurnal”, s-ar putea să te inspire.

Orice variantă ai alege, ia-ți câteva momente să intri în pielea personajului, pentru a putea scrie însemnările din jurnal la persoana întâi.

Pui de compunere 1 – cuminte
Descrie din perspectiva pădurarului cum arată o zi obișnuită… Se trezește în cabana lui din pădure, se spală (cu ce sistem?), se îmbracă (cu ce haine?), mănâncă (ce?), își ascute toporul, iese prin pădure, mai strânge un gunoi, mai taie un copac, mai îngrijește o căprioară care s-a rănit la copită, salvează un cuib de păsărele care a căzut de pe o cracă… și mai închipuie-ți tu în ce fel mai poate întâlni alte animale și cum interacționează cu ele.

Pui de compunere 2 – thriller
Bătrânul pădurar povestește în jurnalul său întâmplări neobișnuite. În prima zi observă că cineva sau ceva i-a umblat în magazie. Face ordine, dar în ziua următoare iar vede că cineva s-a jucat cu lucrurile lui. Descrie zi de zi cum bătrânul pădurar devine din ce în ce mai speriat sau disperat de deranj, ce metode găsește de a pândi făptuitorul, dacă reușește sau nu și ce se întâmpla de fapt.

Pui de compunere 3 – mai puțin cuminte 🙂
Scrie însemnarea din ziua în care bătrânul pădurar decide că s-a săturat de pădure și vrea să se mute la oraș. Descrie cum își adună el lucrușoarele și cum traversează pădurea către oraș, ce găsește acolo și dacă înțelege sau nu ceva din balamucul din jurul lui. În funcție de cum trăiește pădurarul această experiență, la sfârșit hotărăște dacă vrea să rămână în oraș, sau preferă să se întoarcă la buturugile și căprioarele lui.

Spor la scris!