Tema: compunere cu aventuri în junglă.

Pui de compunere
Răspunde pe scurt pe o ciornă la următoarele întrebări. Nu trebuie neapărat să răspunzi la toate, doar la cele care te inspiră și îți stimulează imaginația. Folosește apoi răspunsurile pentru a scrie compunerea propriu-zisă.

1. Cine trăiește aventuri în junglă?
– tu
– o rudă de-a ta
– un prieten
– un animal
– un personaj de poveste
– o persoană publică
– un om de știință
– un avocat
– o plantă
– un spiriduș
– o vrăjitoare

2. Ce pericole întâmpină personajul principal? Ce obstacole sau primejdii întâlnește?

3. Personajul principal are un ajutor? Se întâlnește cu cineva/ ceva care îl însoțește și îl ajută sau îl încurcă în aventură?

4. Personajul principal caută ceva? Trebuie să găsească sau să facă ceva pentru a se întoarce acasă? Are ceva de rezolvat? Ceva de ascuns?

5. Îi plac aventurile? Este prima aventură a personajului în junglă? Sau aceste aventuri sunt la ordinea zilei pentru el/ ea?

6. Cum se încheie aventura? Unde ajunge, cu cine și ce face la final personajul principal? Trage vreo concluzie în urma aventurii? Ia vreo hotărâre? I se schimbă în vreun fel viața ca urmare a aventurii?

Indiferent de cum îți construiești personajul, aventura și compunerea, nu uita să descrii cum arată jungla și locuitorii ei, cum arată personajele și cum se poartă, ce simte și gândește personajul principal pe măsură ce i se întâmplă câte ceva.

Spor la scris!