Primul lucru pe care vă sfătuim să-l faceți este să vă alegeți un parc, iar apoi să vă gândiți la o oră în care parcul nu este plin de oameni (liniștea este câteodată un dar de preț pe care rar în primim). Vă îmbrăcați bine, nu uitați de fulare, mânuși și căciuli groase și ieșiți la o plimbare. Unde? În parcul ales, desigur, și la ora preferată de voi.
Ce faceți în parc? Descoperiți secrete, mai exact:

  • Pomii și-au pierdut frunzele odată cu venirea anotimpului rece, iar asta este un bun motiv pentru a-i întreba pe cei mici care cred ei că este motivul pentru care pomii au renunțat la frunze. Poveștile vor fi de cele mai multe ori amuzante, iar dacă ai voștri nu sunt destul de mari pentru a le povesti din lecțiile de biologie, atunci le puteți spune că frunzele călătoresc precum păsările sau că ele se ascund la baza pomului, în pământ. Odată ce frunzele au dispărut puteți vedea mult mai bine cum arată un trunchi de copac cu crengile goale și puteți povesti despre copaci, cum cresc ei și cât de importanți sunt pentru natură și pentru oameni.
  • Secretul cu numărul doi este format din… muguri. Cu puțină atenție vei vedea că unii copaci au deja muguri care se vor transforma peste câteva luni în frunze. Explicați-le celor mici despre viața în natură și cum an de an se reinventează singură.
  • Ultimul secret la vedere, dar nu cel din urmă este format din cuiburile de păsări care au plecat deja în țările calde. Ele încă se pot vedea în copacii fără frunze și dacă aveți un pic de noroc și dați de pomi ceva mai mici în înălțime atunci puteți să vă uitați la cuiburi îndeaproape.

Gata pentru ziua de azi, deja ni s-a făcut cam frig și trei secrete ale naturii sunt suficiente pentru o singură zi.
Voi descoperiți împreună cu ai voștri? Ce activități mai faceți pe timp de iarnă împreună cu cei mici?
Puteți citi mai multe despre ce puteți face alături de cei mici iarna pe kidsdiscover.com.
Sursă foto: gibffe/ Flickr.com.