Fiecare clipă a devenit o provocare care îți aduce de multe ori satisfacții și bucurii nemăsurate. În același timp te confrunți cu un amalgam de emoții greu de gestionat care poate include neliniște, îngrijorare, anxietate, tristețe, neputință. Sunt o mulțime de întrebări la care cauți răspuns. Cum să comunici cu copilul tău? Cum poți să știi ce are nevoie dacă nu poate să-ți vorbească? Cum să-l ajuți să se dezvolte cât mai armonios nu doar fizic, ci și ca persoană? Cum va fi viața ta de acum încolo? Oare relația dintre tine și partenerul tău va rămâne neschimbată acum că sunteți părinți?
La aceste întrebări și la multe altele te invităm să găsești propriile răspunsuri împreună cu noi și cu alți părinți de copii mici!
Pentru că…
…ființa umană înseamnă un tot unitar care înglobează nevoile fizice și fiziologice, emoțiile, gândurile și comportamentele.
…nu este suficient să răspunzi nevoilor de bază ale copilului precum nevoia de hrană, de somn, de a trăi într-un ambient plăcut. El are nevoie să fie înțeles și acceptat, are nevoie ca mami și tati să vorbeasca cu el, să îl stimuleze prin joc, să îl încurajeze și să fie aproape de el la fiecare nouă încercare și descoperire.
…copilul se naște într-o familie și de aceea calitatea relațiilor dintre membrii familiei și dintre aceștia și copil este crucială pentru dezvoltarea abilităților sociale ale viitorului adult care acum e numai de-o schioapă. Ori pentru a transmite copilului astfel de abilități, este necesar ca părintele însuși să le deprindă și să le folosească cât mai bine.
Ce vei învăța?

  • să devii conștient de propriul rol de părinte și să-l îmbogățești cu noi percepții, atitudini, capacități și comportamente;
  • să știi cum să gestionezi emoțiile și stările pe care le trăiești ca părinte;
  • să-ți cunoști și să-ți poți exprima nevoile asertiv;
  • să afli care este rolul tău ca mamă, respectiv ca tată;
  • să comunici deschis și eficient cu partenerul tău/partenera ta vis-a-vis de atribuțiile voastre ca părinți;
  • să înveți să înțelegi comunicarea nonverbală a bebelușului/copilului mic și să-ți dezvolți capacitatea de comunicare cu copilul tău;
  • să-ți cunoști copilul și să-l sprijini pentru a se dezvolta ca ființă umană autonomă, creativă, responsabilă și încrezătoare;
  • să-ți folosești într-o manieră creativă resursele personale pentru a dezvolta o relaţie armonioasă cu copilul;

Cum?

  • prin metode de învățare activă care facilitează experimentarea directă a diverselor roluri sau situații de viață și constientizarea rapidă a emoțiilor, gândurilor și modelelor de comportament;
  • cu ajutorul a diverse tehnici care permit exersarea de noi comportamente și abilități și găsirea unor soluții creative la situațiile dificile;
  • de exemplu, prin joc de rol, discuții libere, inversiune de rol, tehnici expresiv-creative – desenul, colajul, modelajul.

Când?
în perioada martie-mai 2010, timp de 10 săptămâni, în fiecare săptămână câte 2.5 ore
Unde?
la sediul Fundatiei Sensiblu din București, Aleea Negru Vodă Nr. 4, Bl. C3A, Sc. 3, Et. 3 Ap. 43, Sector 3 (zona Piața Unirii)
Cine poate să participe?
orice părinte care are cel puțin un copil cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 3 ani
(mămici, tătici, cupluri, mămici sau tătici care își cresc singuri copilul)
Marimea grupului
10-12 persoane
Moderatorul grupului
Laura Ivan, Psiholog cu formare în Psihodramă Clasică, Psihodrama la copii, Programare Neuro-Lingvistică și experiență în lucrul cu copii și părinți.
Cost
50 RON / sesiune / persoană
la prima ședință se plăteste un avans de 50% din costul total, cu obligația noastră de a returna 60% din suma corespunzatoare sesiunilor neefectuate dacă persoana se retrage.
Cum te poți înscrie?
direct la sediul Fundatiei Sensiblu
număr de telefon 021 311 46 36
persoana de contact Manuela Pîndaru
INVITAȚIE
Pentru a afla mai multe informații și a primi o mostră “live” despre cum decurge o activitate în grupul de părinți, te asteptăm la workshop-urile gratuitecare vor avea loc în zilele de 25, 26, respectiv 27 februarie, în cadrul Baby Expo.
Sursa foto: Flickr/Leonid Mamchenkov