tavan instelat cu zane
Știm că te-ai bucurat când camera copilului a fost gata. Ai căutat cea mai colorată mobilă, cel mai vesel tapet și piticul de abia aștepta să doarmă singur, că deh, e mare de acum. Și totuși, parcă îi lipsește ceva? Da, un cer înstelat! Stai liniștită, nu te punem să dai gaură în tavan ca să poată cel mic să se uite la stele. Dar efectul e asemanător dacă pui un plafon care imită cerul de noapte.
Tavanul e foarte potrivit pentru copii fricoși, care nu se simt bine singuri în întuneric. În loc să doarmă cu lumina aprinsă, se pot uita pe “cer” și văd steluțe. La fel și dacă se trezesc în mijlocul nopții. Steluțele sunt mai economice și mai sigure decât o lampă. Nu conțin fosfor, nu sunt toxice și nu dăunează sănătății.
Există variante pentru băieți, cu nave spațiale și cu zâne pentru fete. Se încarcă minim 15 minute la soare (de-am funcționa toți așa…) și “becuiesc” în întuneric vreo 8 ore.
Avertisment: Sunt și două dezavantaje. Primul e că avem motive să credem că în primele nopți după montare, copilul va studia tavanul în loc să doarmă. Dar asta merită, urmează zeci de nopți de somn liniștit. Nu doar pentru cel mic. A doua problemă o să apară când o să mergeți cu piticul la Observatorul Astronomic și o să fie dezamăgit că prin telescopul ăla mare nu vede nori care zâmbesc, ci doar niște puncte sclipitoare 🙂
Plafonul se poate comanda de la ShopInovativ si costa 142 RON. Pachetul contine 3mp (12 bucati de 50cmX50cm).