Este vorba despre a ne folosi de cinci elemente naturale pe care le putem găsi prin jurul nostru: lemn, sticlă, orez, nisip și apă.
Să luăm însă pe rând toate reacțiile naturale care ne pot veni în ajutor în viața de zi cu zi.

Măr versus cartof

Merele emit un gaz care are efecte benefice asupra cartofului, în sensul că încetinește procesul de maturizare al fructelor și legumelor, iar în ceea ce privește cartoful acesta va încolți mai greu.
Cu alte cuvinte, dacă păstrați cartofii o perioadă mai lungă de timp într-o ladă de lemn, atunci asigurați-vă că adăugați câteva mere în ladă  pentru a vă bucura de cartofi fără vlăstrari un timp mai lung.

Rădăcinoasele se păstrează pe verticală

Un alt secret este legat de rădăcionase: dacă ele se vor păstra pe verticală (într-o cutie plină cu nisip de exemplu) acestea vor rezista mai mult. Dacă veți urma exemplul cu lada de nisip, atunci nisipul le va oferi și umiditatea de care ele au nevoie, așa că vor avea parte de o viață și mai lungă.

Apa face minuni

Luați câteva fructe și legume și păstrați-le la aer, dar nu uitați să le udați zilnic. Veți vedea că se vor păstra proaspete timp îndelungat.

Și lipsa apei face minuni

Mai sus am spus una, acum spunem contrariul! Asta pentru că dacă vorbim despre condimente atunci lipsa apei face minuni. Orezul absoarbe umiditatea, iar secretul este ca în borcanele pline de condimente să aruncați și niște orez care asigură lipsa umidității.

Oul se verifică’n apă

Coaja unui ou are milioane de găuri prin care intră substanțe și tot felul de alte lucruri. De aceea ni se pare uneori că un ou din frigider are un gust ciudat: el a absorbit mirosurile din frigider. Ținute în aer liber însă ouăle nu vor mai prinde niciun miros ciudat. Încă un secret: pentru a testa cât de proaspăt este un ou scufundați-l într-un pahar cu apă. Cu cât este mai proaspăt cu atât se scufundă mai mult.
Citiți mai multe despre proiectul designerului Jihyun Ryou pe savefoodfromthefridge.com.
Voi știați trucurile de mai sus? 🙂
Sursă foto: fastcodesign.com.