Ce substanțe nutritive conține salata?

Salata conține numeroase săruri minerale, cum ar fi cele de iod, calciu, magneziu, potasiu, fosfor, cupru, arsenic și zinc, toate cu roluri importante în procesele metabolice. Frunzele proaspete sunt o sursă excelentă de vitamina A și beta-caroten (care se transformă în vitamina A în corpul uman); acești compuși au proprietăți anti-oxidante. Folații, vitamina C, complexul de vitamine B și vitamina K sunt de asemenea prezenți în frunzele de salată.

Cum se păstrează salata?

Salata proaspătă ar trebui să aibă o culoare intensă și să fie crocantă. Atunci când cumpărați salată evitaţi căpățânile cu frunze ofilite, cu pete sau decolorate.
Fiecare soi de salată necesită condiții diferite de păstrare, prin urmare, sunt necesare metode diferite de depozitare. Salata romană, salatele Lolla Rossa și Lolla Bianco şi salata frisee trebuie mai întâi spălate şi șterse pentru a îndepărta excesul de apă înainte de a fi depozitate în frigider. Salata europeană nu trebuie spălată înainte de depozitare.
Pentru a păstra prospețimea salatei, înveliți-o într-o pungă de plastic/folie alimentară, sau puneți-o la frigider. Salatele romană și iceberg vor rămâne în stare proaspătă până la şapte zile, în timp ce salata europeană nu rezistă decât două-trei zile.

Când se poate introduce în alimentația copilului?

Puteți introduce salata în alimentația bebelușului oricând după vârsta de 10 luni. Totuși, recomandarea noastră este să discutați în prealabil cu medicul pediatru și să respectați regula celor 4 zile pentru a vă asigura că salata este bine tolerată de micuți.
Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.
 


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: ChodHound/ Flickr.com.