to do list
Cum nu poți să faci asta, cel puțin noi nu am aflat încă despre “bagheta magică” ce ar putea să ne ajute să facem asta (dar dacă voi știți de o poțiune magică suntem deschiși și promitem să încercăm și noi 🙂 ) am căutat alte metode prin care să putem să ne gestionăm timpul mai bine.
Și am și găsit, doar nu degeaba avem internetul la dispoziție! Am descoperit cartea „Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity” scrisă de David Allen, volum pe care îl laudă și OurMommyhHood.com.
Recunosc, eu cel puțin nu am reușit să termin cartea și mai recunosc că de multe ori, oricât de mult încerc să țin minte anumite lucruri importante sau toate lucrurile de pe “to do list” până la finalul zilei uit de multe dintre ele. Am încercat să-mi fac un folder separat pe PC cu tot ce am de făcut, am încercat să mă țin chiar de o agendă pe zile, numai că de fiecare dată intervenea ceva și uitam de toate.
Ce-mi spune David Allen să fac? În primul rând să-mi organizez lista de “to do” pe activități. De exemplu, dacă știu că trebuie să mă duc la cumpărături, acesta va fi un nou item la lista de lucruri pe care trebuie să le fac acasă, iar dacă am de terminat un proiect pentru serviciu, este clar că acest lucru nu are ce căuta pe lista pentru acasă, ci pe cea pentru job.
Un alt lucru pe care nu-l credeam adevărat este faptul că a scrie ceva de mână este ținut minte, iar dacă tastezi ceva nu va fi ținut minte așa ușor. Așadar, sfatul autorului este să avem mereu la îndemână o agendă și ceva de scris pentru a nota următoarele lucruri care trebuie finalizate.
Bine, acum nu mă înțelegeți greșit, nu cred că se aplică la absolut toate lucrurile pe care le facem zi de zi, pentru că dacă mă gândesc că trebuie să mănânc ceva ori că am de spălat o batistă parcă nu-mi vine să notez cu pixul roșu la task-uri acest lucru, deși… 😛
Vă las cu paginile scrise de David Allen. Cartea „Getting Things Done: The Art of Stress-Free Productivity” poate fi cumpărată cu un click de pe Amazon cu 8.75$.
Voi ce spuneți? Cum vă descurcați cu “managementul timpului”? (ha, cât de corporatist sună) 😀
Sursă foto: john.schultz.Flickr.com.