Ingrediente:

  • 1 varză medie
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei roșu
  • 500-750 ml borș acru sau apă
  • 3 lg de bulion sau câteva roșii în bulion
  • ½ linguriță de coriandru boabe mărunțite
  • 1 crenguță de cimbru
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 linguriță sare (opțional)

Mod de preparare:

Începem prin a toca varza mărunt. Dacă vârsta permite putem pune o linguriță de sare peste varza tocată pentru a se înmuia, apoi amestecăm. Lăsăm deoparte, într-un castron.
Ceapa și morcovul se taie mărunt și se înăbușă în câteva linguri de apă. Totul durează câteva minute, timp în care acoperim oala sau tigaia, dar amestecăm din când în când, pe un foc mic. Adăugăm varza și o înăbușim și pe ea, fără a adăuga apă. Procedăm la fel ca în cazul cepei și a morcovului, de data asta pentru un timp de aproximativ 10 minute. Între timp fierbem borșul sau apa, tăiem roșiile și ardeii mărunt.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: stevendepolo/ Flickr.com.