Așa cum niciodată nu am înțeles de ce îmbrăcămintea fetelor trebuie să fie roz și cea a băieților albastră. Dar de ce nu invers? Și celelalte culori cui rămân?! 🙂
Revenind la jucării însă, trebuie să recunosc că eu când eram mică tot ce îmi doream era un camion. Ai mei părinți nu s-au lăsat înduplecați prea ușor, ba chiar sărmanii au tot încercat să-mi ofere păpuși, mai mari sau mai mici pentru a uita de camionul pe care mi-l doream eu. În cele din urmă însă m-am ales și cu mașina, numai că nu am avut voie să o scot afară la joacă ceva timp. Acum stau să mă gândesc că poate pentru că sunt fată și așa cum băieții nu se jucau cu păpuși așa și eu aveam interzis la mașini.

Motivul este că…

Eu una nu știu. Poate îmi spuneți voi: de ce băieții nu ar trebui să primească păpuși, mai mari sau bebeluși, în dar dacă asta vor și de ce fetele nu pot dori camioane, macarale, motociclete, motoriclete și altele asemănătoare?

William’s grandmother smiled. “He needs it,” she said, “to hug and to cradle and to take to the park so that when he’s a father like you, he’ll know how to take care of his baby” este doar un fragment din cartea William’s Doll, scrisă de Charlotte Zolotow.

Despre ce este vorba? Cred că v-ați prins: despre un băiețel care dorește o păpușă, iar frații și tatăl său nu îi dau voie. Vestea bună este că la finalul cărții băiețelul primește păpușa mult dorită.

Dacă aveți băieței și păpuși pe acasă eu vă propun să încercați într-o seară să povestiți despre iubire necondiționată, educație, suport, ba chiar și scutece, spălatul la copii, schimbatul hainelor și altele asemănătoare. Vor învăța despre ce înseamnă să fii tătic și discuțiile pot continua cu ale lor calități “într’ale tăticiei”. 🙂
Zic să lăsăm ideile preconcepute deoparte și să ne bucurăm de fiecare lucru la justa lui valoare.
Surse foto: mysmallpotatoes.com.