Pentru că a început sezonul ploios si stăm mai mult prin casă, noi vă propunem o alternativă perfectă la săritul prin bălţi: gătitul în familie. Luaţi-vă echipamentul de protecţie (nimic extrem, doar cel de bază!) şi veniţi să grădinăriţi cu noi în bucătărie!
Nu-i aşa că dintotdeauna v-aţi dorit să mâncaţi pământul de la flori sau bilele de argilă din ghivece? Ei bine, acum vă oferim ocazia perfectă să o faceţi în condiţii de maximă siguranţă pentru burticile voastre. Pentru că astăzi, în ton cu sezonul, pregătim ghivece de flori !
Ghivece? Exact!

Suntem foarte atente la detalii şi nu vrem ca florile noastre să se înece în apă, aşa ca le pregătim cu grijă terenul:
–       Un strat de susţinere şi drenaj…un pandişpan proaspăt pregătit ar fi numai bun pentru aşa ceva. Îl facem repede-repede din 3 gălbenuşuri pe care le batem cu 3 linguri de zahăr, o păstaie de vanilie măcinată, 3 linguri de făină şi, la sfârşit, trei albuşuri bătute băţ.
Pregătim pandişpanul astfel încât să încapă numai bine pe fundul ghivecelor. Oooh, şi marginile rămase sunt întotdeauna ATÂT de bune!

 
 
 
 
 
–       Urmează un strat de material nutritiv, care să hrănească plantele…mmmm…îngheţată! Noi am ales vanilie, însă suntem de acord cu voi că orice îngheţată e bună.

–       Şi în final, bineînţeles, pământ bun şi afânat. Noi am crezut că cel mai bine s-ar potrivi unul fabricat de noi, din biscuiţi negri

Ghivecele noastre s-au odihnit puţin în congelator, pentru că n-am uitat deloc că e şi o îngheţată la mijloc. Iar finalul a fost, ca de obicei, unul fericit : am îndeplinit 100% toţi indicatorii de performanţă fixaţi – adică am savurat rezultatul muncii de echipă, ne-am rostogolit după aceea până la canapea şi tata a şters în Photoshop petele de pe pereţi şi de pe hainele noastre.
Dacă doriţi să încercaţi… reţeta originală o puteţi găsi pe thepioneerwoman.com
Voi cum vă jucaţi în bucătărie?