Ingrediente:

  • 2 dovlecei;
  • 1/2 ceaşcă cu zeamă de lămâie;
  • 1 ceaşcă pastă de susan (tahini)
  • 4 linguri ulei de măsline;
  • 1/2 linguriţă chimen măcinat;
  • sare (opțional, după gust şi dacă vârsta copilului permite)

Mod de preparare:

Rețeta de hummus de dovlecel este foarte ușor și rapid de preparat. Dovleceii se taie bucăţele şi se amestecă în robotul de bucătărie cu restul îngredientelor.
Puteţi înlocui pasta de susan cu seminţe de susan proaspăt râşnite sau puteţi renunţa la ea. Dacă optaţi pentru a 2-a variantă, este posibil să doriţi să micşoraţi şi cantitatea de zeamă de lămâie.
Puteți servi acest hummus pe felii de pâine, biscuiţi săraţi, felii de legume.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: jules:stonesoup/ Flickr.com.