Teoretic, dacă nu este vorba despre fructe și legume, mai toți părinții trec peste și nimeni nu mai încearcă să-i ofere copilului respectivul aliment. Dacă este însă vorba de un fruct sau despre o legumă, atunci situația se schimbă un pic și parcă ar mai merge ca cel mic să găsească “din pură întâmplare” pe masă o bucată, nu?
Ultimele cercetări au arătat faptul că prichindeilor le crește pofta de mâncare dacă găsesc în farfurie alimente colorate. Se pare că există și o cifră magică: șase. Dacă au în față piticii șase alimente colorate, atunci cu siguranță apetitul lor crește. Nu știu dacă e chiar așa, însă promit că încerc și vă povestesc care au fost rezultatele, dar cu siguranță culoarea schimbă situația, iar dacă o felie de banană poate nu le face cu ochiul, la o felie de roșie vor reacționa ceva mai cu interes piticii.
În altă ordine de idei, am întrebat mai mulți părinți cum încearcă ei să îi convingă pe cei mici să guste din câte ceva. Am primit răspunsuri care mai de care mai diferite: ba că la fiecare înghițitură ei se bucură, iar cel mic înțelege că asta este un rezultat al acțiunii lui, ba că mâncarea vine în lingurițe în formă de avioane și că odată ce s-a apropiat de gurița celui mic acesta cedează și gustă câte un pic din toate, de departe însă toți au încercat să se prefacă foarte încântați de gustul mâncării, astfel încât copiii să încerce cu încredere și ei.
Apropo, știați că faimoasa piramidă alimentară a fost înlocuită cu o farfurie împărțită în patru secțiuni: fructe, legume, cereale și proteine plus o categorie suplimentară cu lactate?
Voi cum le explicați celor mici că ar trebui să guste dintr-un anume aliment?
Sursă foto: rwkvisual/ Flickr.com.