Este originar din Insulele Barbados, astăzi fiind răspândit în toată lumea. Numele ştiinţific l-a primit abia la jumătatea secolului al XIX-lea, până atunci crezându-se că este doar o varietate de pomelo. Fructul a devenit celebru în anii ’70 cel mai probabil datorită promovării curelor de slăbire cu grapefruit.
Există mai multe varietăţi de grapefruit, cele mai cunoscute fiind cele cu pulpa de culoare albă, roşie sau roz.

Ce nutrienţi conţine grapefruitul?

Ca majoritatea citricelor, grapefruit-ul este o sursă importantă de vitamina C. Conţine cantităţi importante de calciu, fosfor, fier, potasiu, vitamina A, cantităţi mici ale vitaminelor B1 si B2, flavonoizi şi antioxidanţi necesari unei bune funcţionări a organismului.

Când pot introduce grapefruit-ul în alimentaţia copilului meu?

Deşi citricele nu sunt un factor alergen, ele pot cauza urticarie, eczeme sau probleme digestive datorită acidităţii. Puteţi adăuga câteva picături de suc în piureul de fructe al bebeluşului, dar oferiţi fructul ca atare după vârsta de 1 an.
Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: isox4/ Flickr.com.