Locul de desfasurare: Libraria Carturesti, galeria ”La nuiele” din Muzeul Taranului Roman
Durata si orar:  29 mai – 19 iunie, duminica, de la 11:00 (pe 12 iunie intalnire la StreetDelivery)
Grupul tinta:  varsta minima 4 ani, ne adresam copiilor prescolari si din clasele primare
In iunie demaram un nou proiect pentru copii, de data aceasta pasind cu totul in lumea istoriei artei, in atmosfera pictorilor impresionisti: Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Berthe Morisot, Alfred Sisley.
Pretextul pe timpul verii este o calatorie in gradinile, parcurile, peisajele ilustrate de ei pentru a realiza un dialog interactiv pe baza tablourilor si a ne familiariza cu o scurta poveste a vietii si carierei artistice a unor pictori de renume. Mai intai vom prezenta si explica, incurajand exprimarea libera a copiilor, dupa care vom incerca sa reproducem anumite motive, elemente,  sa modelam, sa realizam colaje.
Atelierul se doreste si un exercitiu de memorie vizuala cu capodopere din istoria artei universale, dar urmarim sa le dezvoltam celor mici creativitate si abilitatile artistice, incercand sa ii incurajeze sa picteze in stilul impresionistilor.
Pentru detalii si inscrieri va rugam sa ne contactati cu numele si varsta copilului la istoriaarteipentruceimici [@] gmail [.] com si info [@] carturesti [.] ro . Exista posibilitatea participarii la toate cele 4 intalniri (130 Ron) sau numai la unele (40 Ron, condiTia este de a ne anunTa cel tarziu in miercurea dinainte de intalnire).  Materialele de lucru raman in posesia dvs. si prezentarile va sunt transmise pe e-mail. in cazul in care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa, banii nu se restituie pentru ca materialele de lucru si chiria se achita din timp. Costul de 130 Ron pentru modulul lunar se poate achita in contul deschis la Banca Transilvania sucursala Obor RO83BTRL04401201834602xx pe numele Oana Marinache. Inscrierile se incheie pe data de 27 mai 2011.
Acesta este un proiect al Asociatiei Istoria Artei si este sustinut de Oana Marinache. Mai multe detalii despre atelierele viitoare la http://istoriaarteipentruceimici.blogspot.com/