Cu ocazia absolvirii celui de-al doilea modul din cele 9 ale intregului curs, va invitam cu mic cu mare la un nou spectacol al Atelierului de Muzica si Prezenta Scenica pentru copii ”Alina Sorescu”. Cei 20 de absolventi vor canta si vor arata ce au invatat in lunile de studiu alaturi de Alina.
Evenimentul va avea loc duminica 12 iunie intre orele 10:30-12:00 la Sala Mica a Palatului National al Copiilor din Bucuresti. Intrarea este libera.
In acest sens, juriul de specialitate (al carui presedinte va fi compozitorul Mihai Alexandru) va aprecia evolutia celor mici, punctand interpretarea vocala, miscarea scenica, dictia si popularitatea fiecaruia.
Mai multe detalii pe www.alinasorescu.ro.
Va asteptam!
Atelierul de Muzica si Prezenta Scenica ”Alina Sorescu”
Alina Sorescu a deschis anul acesta Atelierul de Muzica si Prezenta Scenica ce ii poarta numele. La cursurile acestui atelier sunt invitati toti copiii cu vârste cuprinse intre 4 si 10 ani dornici de a cânta si de a capata dezinvoltura in lumina reflectoarelor. Ei vin cu pofta de a invata, iar Alina Sorescu aduce experienta, sfaturile si devotamentul fata de aceasta meserie.
“Ideea acestor cursuri mi-a venit ca urmare a anilor petrecuti pâna acum pe scena. De când am inceput sa cânt, la vârsta de 4 ani in MiniSong-ul lui Ioan Luchian Mihalea, si pâna in prezent am vazut si aflat foarte multe despre lumea spectacolului. Si tocmai pentru ca si eu am fost la un moment dat la inceput si cu dorinta de afirmare, vreau sa ii sprijin pe cei mici de astazi sa cunoasca si sa simta pe pielea lor cum e sa fii artist.”
 
In cadrul cursurilor vor fi abordate urmatoarele obiecte de studiu: muzica (limbajul muzical, tehnica respiratiei, exercitii de canto), televiziune si prezenta scenica (dictie, stimularea spontaneitatii si a creativitatii, arta vorbirii in fata camerelor de filmat, postura, tehnici de reducere a tracului).