saptamana fara TV
Stiai ca televizorul, prin continutul neadecvat pe care-l promoveaza uneori, poate propaga in randul copiilor atitudini antisociale precum: dezinhibitia, desensibilizarea fata de victime, afectarea operationalitatii sistemului cognitiv, invatarea de tehnici de agresiune?
Pentru a atrage atentia parintilor si profesorilor asupra acestui fenomen, declaram saptamana 22-28 nov. – “Saptamana familiei, saptamana fara TV”
Ce se va intampla?
In aceasta saptamana vom ruga parintii ca TV-ul si calculatorul sa fie inchis (sau macar limitat la max. o ora /zi pentru copii)
Se vor propune actiuni impreuna cu familia si scoala, in special in aer liber.
Actiuni propuse:
– vizite la muzee, gradini zoologice si botanice (vor fi stabilite parteneriate cu acestea pt. ca joi 25 nov sa fie intrare libera)
– simpozioane organizate la bibliotecile judetene cu tematici
-iesiri in parcuri unde se vor organiza concursuri de: cros, desen pe astfalt, sarit coarda, majorete, etc
Aceste actiuni vor fi surpinse in imagini si filmulete care vor fi incarcate pe www.zibo.ro. Participantii vor primi diplome de participare, iar cele mai interesante actiuni vor fi rasplatite cu diplome de excelenta si premii.
Obiectivele actiunii:
– constientizarea parintilor privind pericolul TV si internet-ului in educatia si formarea copiilor
– educarea parintilor in ceea ce priveste controlul parental: setarea browserelor pt. a se evita accesarea unor situri cu continut neadecvat, selectarea programelor TV potrivite si excluderea canalelor cu continut neadecvat
– regasirea timpului petrecut in familie
Actiune principala:
Ziua de joi 25 nov. va fi dedicata iesirilor in parc, organizarii de concursuri. Activitati comune parinti – scoala.
Scop: se va atrage atentia organelor si autoritatilor abilitate ca legislatia privind protectia copilului NU este respectata
Sunteti de acord ca saptamana 22-28 nov. sa devina “Saptamana familiei, saptamana fara TV” ?