Atelierul sustinut de Cristina Cojocaru sambata dupa-amiaza intre 19 martie si 9 aprilie isi propune sa prezinte pe intelesul celor mici povesti desprinse din paginile Cartilor Sfinte pentru a raspunde unor probleme de viata despre care copiii pun, uneori, intrebari dificile si pentru a-i familiariza cu evenimentele si personajele biblice, oferind-le astfel o deschidere spre asimilarea valorilor crestine.
Pentru ca mesajul sa fie atractiv si accesibil celor mici, povestile vor fi permanent ilustrate de imagini cu picturi religioase si insotite de jocuri interactive si activitati artistice creative (desen, pictura, colaj) care le vor fixa cunostintele dezvoltandu-le, in acelasi timp, imaginatia si abilitatile practice.
Una dintre cele mai importante intrebari ale celor mici este legata de venirea lor pe lume si despre ce inseamna sa fii copil, asadar, in prima noastra intalnire care va avea loc sambata, 19 martie, vom vorbi despre Copilaria Fecioarei Maria si vom descoperi, privind fresce si icoane, cata bucurie poate aduce nasterea unui copil in viata parintilor sai.
Vom continua in a doua intalnire, sambata, 26 martie, prin a prezenta Copilaria lui Iisus incercand sa aflam cum era sa fii prunc in timpurile biblice dar si ce trebuie si ce poate sa  faca un copil.
Un alt subiect important si dificil in „perioada intrebarilor” este moartea si ce se intampla dupa ce o persoana nu mai este printre cei vii. Unde se duce sufletul, cum ajung oamenii in Rai sau iad si ce inseamna acestea? Sunt intrebari care isi pot gasi un raspuns in cea de-a treia intalnire a noastra care va avea loc sambata, 2 aprilie.  Vom povesti despre Judecata de Apoi  avand ca suport vizual celebrele picturi exterioare ale manastirilor si bisericilor medievale romanesti si, nu in ultimul rand, despre Apocalipsa si Cea de-a Doua Venire, explicandu-le celor mici ca in viziune crestina „sfarsitul lumii” este doar un nou inceput.
Pentru ultima intalnire a acestei serii, care va avea loc sambata, 9 aprilie, am rezervat o vizita surpriza la o biserica din centrul Bucurestiului, zidita si pictata in secolul al XVIII-lea, unde copii vor putea sa vada in realitate si sa recunoasca reprezentari ale temelor discutate. Vom mai vorbi despre constructia bisericii, partile ei componente, dar si despre rolul acesteia si despre cum trebuie sa ne comportam atunci cand intram intr-un lacas sfant. Locul si ora acestei intalnirii vor fi anuntate in prealabil cu o saptamana pentru ca depindem de permisiunea preotului.
Pentru detalii si inscrieri va rugam sa ne contactati cu numele si varsta copilului la  istoriaarteipentruceimici@gmail.com. Locurile disponibile sunt in numar de 20 si inscrierea se face pentru toate cele 4 intalniri; in cazul in care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa, banii nu se restituie pentru ca materialele de lucru si chiria se achita din timp. Costul de 150 Ron pentru modulul lunar se poate achita in contul deschis la banca Transilvania sucursala Obor RO83BTRL04401201834602xx pe numele Oana Marinache. Inscrierile se incheie pe data de 17 martie.
Perioada:  I.  19 martie, 17:00-18:30
II. 26 martie, 17:00-18:30
III.       2 aprilie, 17:00-18:30
IV.       9 aprilie intalnirea la cca. 12.00-13.30
Locatia primelor 3 intalniri:  418gallery, Intr. Armasului nr.12, etaj 2