festival de film next pentru copii
La Festivalul International de Film NexT, cinematograful Scala se va transforma, pentru o zi, intr-un adevarat taram fermecat pentru copii. Cea de-a doua editie a programului NexT Kids are loc sambata, 9 aprilie, de la ora 11 si pregateste pentru copii, parinti si bunici un program cu filme fascinante, cu jocuri distractive si multe alte surprize care cu siguranta ii vor incanta pe cei mici.
Programul NexT Kids, destinat copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, cuprinde o serie de  filme scurte, majoritatea animatii, din Marea Britanie, Germania, Elvetia si Romania care vorbesc in mod emotionant, surprinzator, amuzant, induiosator despre timp, magie, prietenie, onoare, salbaticie, curaj, sacrificiu si consolare. Tehnicile de animatie, muzica si sunetele, fantezia debordanta, jocul copiilor actori se reunesc in acest program ce se doreste o experienta cinematografica lejera, foarte agreabila si greu de uitat.
Proiectia de o ora va fi urmata, in holul cinematografului Scala, de doua ore de activitati menite sa-i distreze pe micutii spectatori, care vor fi invitati sa voteze si sa comenteze in mod inedit filmul si personajul preferat, sa recreeze mascotele NexT sau obiectele din filme si sa exploreze spatiul cinematografului amenajat special pentru proiectia NexT Kids. Nu vor lipsi creioanele colorate, jucariile, instrumentele muzicale, acuarelele si multe alte lucruri care vor pune la incercare creativitatea si talentul celor mici pentru desen, muzica si spus povesti.
Anul acesta, NexT Kids se mandreste si cu prezenta unor invitati speciali. Anna Bergmann, autoarea filmului Hokus Pokus, va pregati pentru tanarul public o mini-lectie de cinema si animatie. Regizoarea, nascuta la Moscova, studiaza animatie la renumita scoala de film Konrad Wolf de la Potsdam. Cand era mica visa sa devina clovn iar ocupatia ei preferata era sa deseneze pe tapet, sa declame poezii si sa sparga portelan. Regizoarele Cristina Iliescu si Stanca Radu au creat Filmminimo, o companie de productie de filme educative pentru copii care isi propune sa realizeze o serie de scurtmetraje cu teme inspirate din programele scolare de la gradinita si scoala. Cele doua vin la NexT Kids cu filmul Experimentul timp, primul lor scurtmetraj pentru copii si un proiect de pionierat pe care NexT il imbratiseaza cu mare entuziasm. Dr. Ilinca Cioculescu, fondatoarea adapostului Toboc-Tei pentru cai abandonati, se va alatura publicului NexT Kids cu multe povesti despre cai si copii.
Invitatul cu totul si cu totul special al acestei editii NexT Kids este Boss, un catel foarte mare, foarte negru si foarte intelept. Acesta va face o vizita la Cinema Scala pentru a oferi spectatorilor un exemplu de ascultare si cooperare, iar special pentru copiii de la NexT Kids chiar si autografe!