Bucureștiul devine pentru câteva zile al copiilor. Noi ne bucurăm tare mult, mai ales că, să fim serioși, odată cu cei mici și noi ne distrăm la maxim.
Teatrul Ion Creangă nu se lasă mai prejos și vine cu un program de invidiat: ateliere de creativitate, spectacole la sediul teatrului, dar și în alte părți… ce mai… un adevărat maraton de evenimente pentru copii, maraton care începe pe 31 mai și se termină pe 3 iunie. Se spune că petrecerile bune durează 3 zile, eh de data aceasta o mai lungim un pic și ajungem la zile. 🙂
 31 mai:

  • La sala Studio din Bulevardul Magheru, nr. 27, etaj 1, de la ora 18:00, atelierul de creativitate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 5 ani, intitulat Fantezii din hârtie. Sunt propuse o serie de activităţi care stimulează imaginaţia şi creativitatea copiilor. Aceștia, ajutaţi de părinţi, vor crea propriile personaje sau obiecte din hârtie. Participarea este gratuită, în limita a 20 de locuri (10 copii şi 10 părinţi), iar înscrierile se fac la e-mail: inscrieri@teatrulioncreanga.ro până la data de 29 mai, ora 16:00.

1 iunie:

  • De la ora 10.00, la sala Rapsodia de pe Lipscani, va avea loc spectacolul „Carolina şi poneiul”, o comedie inspirată din lumea fascinantă a circului.
  • Teatrul Ion Creangă va fi gazda „Ne informăm, conştientizăm şi protejăm”, eveniment adresat copiilor din grădiniţele şi şcolile din Capitală. Evenimentul, cu începere de la ora 13.00, vizează copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani, din unităţile de învăţământ participante la proiect. Grădiniţele şi şcolile vor prezenta cântece şi poezii, va avea loc parada costumelor din materiale reciclabile şi premierea celor mici.
  • De la ora 19.00, la Sala Rapsodia, unul dintre cele mai dinamice evenimente la momentul actual: „Pecha Kucha Night”. 20 de imagini x 20 de secunde, în total 6 minute şi 40 de secunde de vorbitor, un eveniment cultural non-profit, informal, în care oricine îşi poate prezenta activitatea, ideile, creația. Dintre speakerii acestei ediții: Eugen Ciocan – regizor, Cristina Uruc – director artistic la Fundația ConstantART, Andreea Pandelescu, asistent proiect la ViitorPlus, Doina Anghel – istoric de artă şi coordonator de proiect la Trasee urbane în Bucureşti, Simina Diaconu – editor și inițiator al proiectului Revista de Povestiri, Paul Dicu – voluntar la Asociaţia Inima Copiilor. Intrarea este liberă.

Așa cum vă spuneam și mai sus, sunt 4 zile de distracție și voie bună. Pentru a nu încurca programul și a nu vă informa greșit, mai bine vă las cu toate evenimentele listate și explicate pe îndelete în comunicatul de presă din secțiunea noastră specială.