lumea artei si a muzicii
10-17 aprilie, duminca de la 11:00 la 13:00
Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”, intrarea Boteanu
Palatul fostei Fundatii Regale Carol I este locul cel mai potrivit pentru un proiect dedicat artelor, o calatorie in lumea istoriei artei presarata cu momente de muzica simfonica. Proiectul se va desfaşura duminica de la 11:00 la 13:00 şi se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 şi 14 ani.
Pentru inceput vom urma un traseu cronologic, oferindu-va prezentari vizuale despre arta rupestra şi figurinele preistorice, piramidele şi templele egiptene, arta cicladica, vasele greceşti şi arhitectura din Micene şi Creta. Ne propunem sa ii familiarizam pe cursanti cu monumente şi opere de arta celebre, sa le explicam stiluri şi mişcari artistice şi sa le facem cunoscute poveştile unor artişti.
Alaturi de noi vor fi soprana Daniela Radulescu şi pianista Ioana Maxim. Vom face proiectie pe muzica sau vom lasa piesele muzicale sa ii inspire pe copii in lucru. Va vom prezenta şi povestea unor lucrari şi instrumente muzicale.
Ca metoda de lucru incurajam exprimarea libera a participantilor şi asocierile, acceptandu-le parerile şi indemnandu-i sa se exprime cat mai creativ in incercarea de reproducere sau in realizarea unor creatii proprii.
Calendarul intalnirilor
10 aprilie – Preistorie si Egiptul antic
17 aprilie – Grecia antica
Pentru detalii şi inscrieri va rugam sa ne contactati cu numele şi varsta copilului la  istoriaarteipentruceimici@gmail.com . Inscrierea se face pentru ambele intalniri duminicale; in cazul in care nu se poate ajunge la o intalnire, un alt copil trimis de dvs. poate participa. Costul de 150 Ron pentru modulul lunar se poate achita in contul deschis la banca Transilvania sucursala Obor RO83BTRL04401201834602xx pe numele Oana Marinache. Inscrierile se incheie in data de 31 martie 2011.
Echipa de organizare: Oana Marinache (istoria artei), Daniela Radulescu (soprana), Ioana Maxim (pianista)