Nu am cum să fiu obiectivă și nici nu-mi propun asta pentru că atunci când este vorba despre cuvinte și despre poveștile și lumea pe care le poți construi cu ajutorul cuvintelor nu pot decât să mă gândesc ca la o lume fără niciun fel de margine.
Asta ne propune Lumea lui MOMO: să le oferim copiilor posibilitatea de a se juca de-a povestea și de-a teatrul cu oameni mari, de a construi chiar ei povești nemuritoare pentru părinți și alți copii (și, de ce nu, chiar pentru copiii lor atunci când vor avea) să-și deschidă și mai mult imaginația și să fie ei înșiși – pentru că asta este cel mai important.
Improvestea se referă la provocare, la joc și poveste, la teatru și veselie, creatvitate și cunoaștere.
Să vă explic pe scurt: este vorba despre un atelier de creativitate susținut de doi tineri și veseli actori: Razvan Ropotan și Mihai Bacaran.
Pe parcursul a 6 întâlniri săptămânale (de câte 90 de minute fiecare care încep pe 21 noiembrie) copiii se vor juca așa cum știu ei mai bine și vor improviza, realizând chiar ei o poveste unică. La toate acestea se adaugă informații despre istoria teatrului și a operelor de artă, însă tot prin joacă, pentru că (nu-i așa?) învățarea se face prin joacă.

După toate acestea, poveștile lor vor fi puse la un singur loc și apoi… puse în scenă, a adevărați regizori creativi ce sunt.
Pe puncte, ce vor face copiii:

  • Vor decide împreună asupra poveștii,
  • Vor decide asupra rolurilor,
  • Vor întâlni tot felul de situații provocatoare,
  • Vor găsi propriile soluții și poate cel mai important au ocazia să își vadă poveștile scrise laolaltă și puse în scenă.

Pe lângă ”tratarea timidității” și o corecția a limbajului, copiii își pot îmbunătăți comunicarea cu ceilalți micuți, vor afla cum e să găsești soluții în situații inedite sau neobișnuite, vor depăși tot felul de blocaje emoționale și, nu în ultimul rând, își vor dezvolta creativitatea.
Atelierul, adică Improvestea, este format din mai multe întâlniri, care au loc în fiecare miercuri, de la ora 18:00 și până la 19:30 (grupele sunt organizate în copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani și o altă grupă de 10.- 14 ani). La finalul atelierului copiii primesc povestioarele într-o cărticică ilustrată de toată lumea. 🙂
Cost Atelier (6 întâlniri săptămânale) – 280 de lei (se pot plăti în 2 tranșe egale) și înscrierile au loc în formularul de mai jos: