Ați fost la PlayDate #4? Atunci sigur știți despre ce înțeleg prin joacă prietenii de la Ikedoo. Dacă nu ați fost la PlayDate-ul nostru, atunci trebuie să aruncați un ochi pe articolul post eveniment și să ne promiteți că veți fi prezenți la următoarea întâlnire de joacă.
Astăzi însă vă povestesc despre altceva, mai exact despre evenimentele pe care le pun la cale prietenii de la Ikedoo, care ne-au fost alături la PlayDate #4 și pe care nu le puteți rata, nu o spunem noi, ci vă las pe voi să trageți singuri concluziile din descrierile de mai jos (și da, fotografiile sunt “pe bune”, realizate chiar în timpul programelor) 🙂

Program de relaționare socială – cetatea – sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 14:00

Știm cu toții că joaca are o influență imensă asupra procesului de învățare la copii, iar la acest atelier cei mici se vor juca și își vor dezvolta abilitățile de relaționare, organizare, dar și cele fizice, precum coordonarea ochi-mână, simțul tactil și reflexele.
Cu ajutorul unor simple cărămizi din burete, giulele de cauciuc, grinzi, sfori, chei și costume speciale, copiii își vor construi un teren de joacă. Asta înseamnă fortificații neolitice, redute sau castele japoneze ori chiar cetățile Blidaru, Râșnov și Poenaru. Imaginați-vă că cei mici vor construi, cu fiecare cărămidă, aceste cetăți, și apoi se vor juca în ele. Totul se realizează pe echipe, vor exista un constructor, un magazioner, ba chiar și un cărăuș, pentru a-i ajuta pe cei mici să învețe ce înseamnă spiritul de echipă, concentrarea, organizarea și autocontrolul.

Curs de comunicare vizuală – sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 10:30

Nu cred că mai e nevoie să vă povestesc despre cât de importantă este comunicarea vizuală. Este important să vă povestesc însă despre faptul că cei mici vor afla cum se pot exprima cu ajutorul simbolurilor, a conceptelor și a imaginii, astfel că vor reuși în timp să-și dea seama despre aceste aptitudini, să le folosească și să apeleze la ele atunci când simt nevoia.

Program de relaționare socială – construiește și cucerește – duminică, 18 noiembrie, de la ora 14:00

Despre ce este vorba? Un joc haios și distractiv. Patru echipe de câte trei copii își aleg culoarea, steagul, un nume pentru că tot jocul se bazează pe terenul împărțit pentru fiecare echipă de copii. Acest teren are fiecare o anumită proprietate, iar copiii își vor construi granițele, castelul, școlile și tot ce mai au nevoie. Echipele se împart în constructori și războinici, astfel că aceste cetăți pot fi distruse de alți copii, însă ele se pot ridica din nou de către constructori.

Curs de construcții și arhitectură – duminică, 18 noiembrie, de la ora 10:30

Ce vor face copiii? Vor învăța despre case, rețele de apă și de curent electric și în tot acest timp vor ridica o casă cu ajutorul materialului oferit de Ikedoo. Ce vor învăța din toată această activitate? Vor comunica între ei, se vor organiza, vor negocia și vor afla ce înseamnă să conducă, să convingă, să lucreze în echipă.

Nu-i așa că toate aceste programe sună minunat? Atunci mai trebuie să știți că ele se adresează copiilor cu vârste între 5 și 10 ani iar biletul de intrare este 100 de lei/copil participant/atelier, dar aveți parte de reduceri, după cum urmează:

  • Dacă vă plac toate programele și puteți ajunge la toate, atunci aveți reducere de 20% din preț,
  • Dacă mergeți la două dintre ateliere, atunci primiți 10% discount,
  • Dacă aveți doi copii, biletul pentru al doilea va avea 20% disocunt, asta dacă ajung la același atelier.

Programele se desfășoară la The HUB Bucharest, pe Str. Halelor nr. 5, etaj 2, București Sector 3 (lângă Hanul lui Manuc)
Vă puteți înscrie la cursurile de mai sus prin formularul de mai jos, distracția și cunoașterea sunt garantate, așadar nu ezitați.