In perioada 14-20 iulie, 100 de copii defavorizati, in risc de abandon scolar, care provin din familii cu grave probleme socio-economice, vor avea sansa de a participa timp de o saptamana la o tabara cu caracter socio-educativ in Judetul Valcea, statiunea Calimanesti-Caciulata (Tabara Cozia).
Tabara este una dintre activitatile proiectului SCOALA E DE PARTEA TA!, proiect de prevenire a abandonului scolar finantat de FUNDATIA JOYO si derulat in parteneriat cu D.G.A.S.M.B si I.S.M.B.
La aceste intalniri de lucru au participat numerosi elevi si profesori din scoli de pe raza municipiului Bucuresti.
In tabara de la Cozia, vor avea loc, pe langa activitatile de timp liber, workshop-uri si dezbateri pe tema prevenirii abandonului scolar, menite sa contribuie la scaderea ratei abandonului scolar in randul elevilor cu probleme socio-economice.
FUNDATIA JOYO – Sprijin Socio-Educativ pentru Copii, Tineri si Familii in Dificultate este o organizatie nonguvernamentala infiintata in anul 2002, acreditata ca furnizor de servicii sociale, care deruleaza proiecte socio-educative pentru copii, tineri si familii in dificultate, in vederea prevenirii abandonului familial si scolar, al reintegrarii scolare, al integrarii/reintegrarii socio-profesionale. Fundatia ofera copiilor si tinerilor defavorizati indrumarea pedagogica, consilierea psihologica si sociala, oportunitatile de socializare si suportul material de care ei au nevoie in vederea depasirii problemelor dificile cu care se confrunta si dezvoltarii abilitatilor necesare pentru a-si asigura un trai decent in viitor.
Coordonator Proiecte Fundatia JOYO
Psiholog Claudia Dolipschi
Tel.: 021/410 43 93
joyo.florian@gmail.com
http://www.joyo-foundation.ro