[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Au trecut Sărbătorile, Moșii Nicolae și Crăciun, Anul Nou, copiii au tot primit cadouri de la părinți, bunici, prieteni, alte rude, alți oameni drăguți… Magazinele au fost pline de tot felul de ”minunății” de produse, reclame peste reclame pe canalele TV pentru copii, cumpărăturile de Crăciun au degenerat, poate, pentru că nu ați avut cu cine să lăsați copiii acasă sau nu ați avut ”nervi” suficienți de tari sau răbdare de fier, să refuzați copiii, atunci când v-au cerut câte în lună și în supermarket.
Sau poate v-ați confruntat cu toate cerințele și dorințele celor mici încă de dinainte de Sărbători și situațiile se încheiau ori cu împlinirea dorințelor ori cu neîmplinirea lor (și posibil de aici și răzvrătirea, crizele de furie, plânsetele neconsolabile). Dacă nu știți în ce mod să gestionați toate aceste cerințe ale copiilor, poate aveți nevoie de câteva idei pe care să le ascultați, să le încercați… și să ne spuneți și nouă dacă situațiile s-au mai armonizat pe la casele voastre.
Pentru aceasta, vă invităm într-o marți – pe 21 Ianuarie, de la 18.30 la 21.00, la Hotel Capital Plaza, la întâlnirea lunară pentru părinți (bunici, unchi, bone, educatori etc) Relații fericite, familii fericite #3 – Copilul meu are o mie de dorințe! Ce mă fac?
Vom discuta despre:

  • cum învățăm să facem diferența între nevoie, dorință și realizarea dorinței?
  • cine este responsabil de nevoile copilului și cine este responsabil de îndeplinirea dorințelor lui. Să fie oare părinții în ambele cazuri?
  • de ce este nevoie să înțelegem mai bine ”funcțiile” de părinte: mamă/mămică, tată/tătic. Cine dă și cine primește, cine cere și cine refuză în relația cu copiii și de ce au nevoie copiii să vadă toate aceste lucruri pentru a se dezvolta armonios?
  • cum ascultăm dorințele copiilor, cum le prețuim și cum să facem o ”cutie a dorințelor” pentru ei dar și pentru noi?
  • cum gestionăm revolta copiilor în fața refuzului nostru? Da, vor fi crize de furie dar oare cum trecem cu toții, cu bine, peste aceste situații?

Știați că dorințele reprezintă nevoia noastră de a visa? Atunci când din neștiință, grabă sau chiar neputință înăbușim dorințele noastre sau ale copiilor noștri, frângem de fapt aripile viselor noastre. Și oare ce înseamnă o viață fără vise? Oare ce învață copiii noștri și ce îi pregătește pentru viața de adulți liberi, autonomi și de succes pe care o visăm noi pentru ei? Oare toate dorințele înăbușite (din grabă, din lipsuri, din ignoranță sau exasperare) nu le arată de fapt că a visa este greșit, este inutil sau … de ce nu, periculos și că mai bine stau în realitate, fără vise sau aspirații?
Și noi avem dorințe…și încă atât de multe. Indiferent că le lăsăm să se desfășoare sau le ucidem încă înainte de a avea o șansă, dorințele, visele există.
Poate ar trebui să învățăm să ne hrănim aceste dorințe. Prin Metoda ESPERE® există câteva exerciții care se pot face și încet, în timp, învățăm să le prețuim, să le facem loc în viața noastră.

  1. Să le dăm dorințelor noastre dreptul la existență.
  2. Să ne lăsăm libertatea de a avea dorințe și să le proiectăm chiar în ceva concret, material.
  3. Să derulăm dorințele noastre cu ajutorul imaginației. În acest mod ne împlinim una dintre nevoile relaționale pe care le avem cu toții – aceea de a visa: “Și dacă dorința mea s-ar împlini, ce îmi imaginez că s-ar întâmpla?”

Despre toate acestea, despre cum să ascultăm o dorință și despre cum să facem o <cutie a dorințelor> vom vorbi împreună cu prietenele noastre de la Centrul de Dezvoltare AmaneSer – Claudia și Cati. Vă așteptăm pe 21 Ianuarie!
Mulțumim Mikaphoto.ro pentru poză![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][dt_fancy_image type=”image” image=”https://www.urbankid.ro/wp-content/uploads/2014/01/poster3-final.jpg” lightbox=”true” style=”1″ width=”300″ padding=”10″ align=”center” animation=”scale” margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ margin_left=”0″ margin_right=”0″][dt_gap height=”30″][dt_call_to_action content_size=”normal” text_align=”left” background=”no” line=”false” style=”0″ animation=”none”]

Evenimentul Relații fericite, familii fericite – ediția #3 – Copilul meu are o mie de dorințe! Ce mă fac? va avea loc în data de 21 Ianuarie 2014, de la 18.30 la 21.00, la Hotel Capital Plaza – Bdul Iancu de Hunedoara nr 54, București.

[/dt_call_to_action][dt_gap height=”30″][vc_raw_html]JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cCUzQSUyRiUyRnd3dy5nZXRsb2thbC5ybyUyRnJvJTJGdyUyRnBsYWNlJTJGMTU4MTI2JTNGd2lkdGglM0QyNzAlMjZoZWlnaHQlM0QzMzAlMjZjb2xvciUzRHdoaXRlJTIyJTIwbmFtZSUzRCUyMmdsX3dpZGdldCUyMiUyMHNjcm9sbGluZyUzRCUyMm5vJTIyJTIwd2lkdGglM0QlMjIyNzAlMjIlMjBoZWlnaHQlM0QlMjIzMzAlMjIlMjBmcmFtZWJvcmRlciUzRCUyMjAlMjIlM0UlM0MlMkZpZnJhbWUlM0U=[/vc_raw_html][vc_column_text]Cum a fost la Ediția I și Ediția II[/vc_column_text][dt_small_photos lightbox=”true” height=”210″ margin_top=”10″ margin_bottom=”10″ number=”12″ orderby=”recent” category=”amaneser1″][dt_small_photos lightbox=”true” height=”210″ margin_top=”10″ margin_bottom=”10″ number=”12″ orderby=”recent” category=”amenser2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][dt_gap height=”50″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][dt_gap height=”50″][/vc_column][/vc_row]