Poate nu îi spui, ci îl întrebi. Şi dacă vrei să practici arta de a pune întrebări iscusite, te invităm miercuri, 20 iunie, la cel de-al treilea atelier de seară al programului. Pentru că nu orice întrebare este bună. Unele întrebări creează lanţuri, altele oferă libertate. Unele întrebări sunt toxice, iar altele sunt benefice – creeaza spaţiu de reflecţie şi expansiune a cadrului de referinţă. Împreună o să găsim acele întrebări care sporesc autonomia în viaţa copilului tău. Iată ce teme vom explora:

  • Când este bine să păstrăm tăcerea şi să ascultăm? Când este bine să intervenim cu o întrebare?
  • Întrebarile care-l susţin pe copil sa exprime ceea ce simte; validarea şi normalizarea
  • Întrebarile care provoaca procesul de gindire, de explorare de opţiuni, de rezolvare de probleme
  • „Prezenţa minimalistă” – sau cum să nu faci din copilul tău o copie fidelă a persoanei tale
  • Cum aflăm dacă prin întrebările puse ne impunem în loc sa creem spaţiu?
  • Cum să vorbim pe limba copilului nostru – integrarea în întrebări a elementelor din universul său interior

Acesta este cel de-al treilea curs din programul lunar Coaching pentru părinti, derulat în 6, 13, 20, 27 iunie 2012.
Participanţii care menţionează la înscriere UrbanKid beneficiază de o reducere suplimentară de 10%. Mai multe informaţii despre program şi înscrieri puteți găsi pe site-ul peak-experience.ro.

  • Cine este coach-ul tău: Casandra Bischoff este coach executiv şi de echipă de patru ani. Acompaniază organizaţii şi persoane care doresc să îşi optimizeze performanţele. În colaborare cu Little London (grădiniţă şi şcoală privată), a derulat cu succes în 2010 Shine as a parent, program de coaching şi inteligenţă emoţională pentru părinţi, în care au participat în total 22 de părinţi din Bulgaria, Brazilia, România, Grecia, Italia, Israel şi SUA. S-a format în coaching cu Noble Manhattan (Marea Britanie) şi Metasysteme (Franţa). Până acum mai bine de 60 de părinţi au participat în programul de Coaching pentru părinţi. În timpul liber se pregăteşte să participe la un maraton şi un triathlon.
  • Coaching-ul creează un spaţiu de prezenţă şi conectare cu sine, astfel încât părinţii îşi găsesc în interior cele mai bune soluţii la provocările din relaţia cu copilul. La ultima ediţie a programului părinţii au găsit strategii cu rezultate surprinzătoare: un copil de 6 ani căruia nu i-a fost „niciodată” foame a început să mănânce, un altul (laconic), care nu vroia să meargă la grădiniţă a început să povestească în detaliu de ce…
  • Următoarea sesiune: Rezonanţele: „Relaţia cu copiii este una din cele mai intime relaţii, aşadar bogată în rezonanţe. Rezonanţele includ printre altele acele proiecţii pe care părintele le asociază inconştient cu copilul său. Nevoile nesatisfăcute din prezent, amintiri din propria copilărie, evenimente neînchise din trecut, toate tind să ocupe spaţiul relaţiei cu copilul, în comunicarea de zi cu zi. Ele însă, odata ce sunt conştientizate, pot fi folosite ca o oportunitate de dezvoltare nu numai pentru copil, dar şi pentru părintele său. Într-un fel copilul nu este decât un maestru deghizat, venit pe lume ca să îşi ajute părinţii să îşi cunoască şi îşi trăiască potenţialul. Iată ce vom explora în ultimul atelier al programului, în 27 iunie: Identificarea propriilor nevoi • Identificarea rezonanţelor din trecutul meu de copil • Cum mă oglindeşte copilul meu? • Cum gestionez momentele în care trecutul meu se ridică la suprafaţă? • Cum să comunic copilului meu despre mine şi trecutul meu astfel încât să nu se responsabilizeze pentru problemele mele?

Casandra Bischoff
Executive & team coach
+40 723 613 442
www.peak-experience.ro

Sursa foto: Bilal Kamoon/ Flickr.com.