Chiar dacă are 7 ani ori 14, copiii trebuie să știe ce înseamnă arta, nu? Să-i placă muzica simfonică și să știe ce să răspundă atunci când sunt întrebați “Care este artistul tău preferat?”
Dacă nu asta, măcar să știe de ce nu îi place arta și care sunt artiștii care nu “lucrează” pe gustul lui sau al ei.
Fie una, fie alta e clar – de mic trebuie dus la evenimente artistice, pentru a ști și el de care baricadă se află. Parcă ar fi frumos să vă mândriți că al vostru e mare cunoscător, nu? Vă spunem așadar despre două ateliere, unu mai fain ca altul.
Prima “călătorie”, numită “Preistorie si Egiptul antic“, este programată pe 10 aprilie, adică în acest week-end, de la ora 11:00 la 13:00 la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, intrarea Boteanu. Duminica aceasta, copiii se pot bucura de prezentări despre arta rupestră și figurine preistorice, povești cu piramide și temple egiptene, vase grecești și arhitectura din Micene și Creta. Totul cu fundalul asigurat de muzică simfonică.
A doua “ieșire” în lumea artei are loc pe 17 aprilie și se numește  “Grecia antică“. Nu vă mai spus nimic despre cele două ateliere, ci vă las pe voi să trageți concluziile. Aaa, era să uit: la întâlnirile cu cei mici Oana Marinache va fi cea care va explica despre artă, împreună cu soprana Daniela Rădulescu și pianista Ioana Maxim.
Detalii despre prețul atelierului, cum vă înscrieți și muuulte, muuulte altele găsiți în comunicatul de presă.
Voi ce credeți, cât de important este ca cei mici să știe câte ceva despre artă?