Înțelegerea diferenței dintre adevăr și ficțiune este un lucru care vine odată cu vârsta și experiența. Copiii nu își dau seama mereu de acest lucru, d’asta și iubesc poveștile și basmele sau pot deveni un personaj dintr-un basm, cu ajutorul unui costum bine pus la punct. Odată cu imaginația puternică ce vine odată cu primi ani de viață, copiii sunt capabili să-și imagineze lucruri atât de reale încât ei cred că sunt adevărate.
Uneori cei mici spun că și-ar dori ca un anume lucru să fie adevărat, iar asta îi poate păcăli și dorința lor se poate transforma în realitate în viziunea lor.
De multe ori dacă ești atent la ceea ce se află în spatele poveștii unui copil vei descoperi rușinea sau sentimentul de vinovăție. Nu este ușor să accepți adevărul de multe ori, așa că ei își clădesc o altă realitate. Dacă adulții îi vor certa nu vor face altceva decât să întărească sentimentul de vină și deci să multiplice minciunile în timp.
Odată cu trecerea timpului, unii copii văd micile minciuni ca o modalitate de a-i ajuta pe ceilalți, de a-i proteja pentru a nu fi răniți. Din păcate, adulții susțin asta prin micile gesturi pe care copiii le fac pentru a fi “politicoși”, precum sfaturi ca “nu-i spune bunicii că nu-ți place cadoul ei, se va supăra”.
Citiți mai multe despre de ce mint copiii pe notjustcute.com.
Sursă foto: depone/ Flickr.com.