O carte bună, într-un moment de cumpănă sau nu numai, într-un moment în care ai nevoie de confirmare sau de alternativă, poate să salveze o relație pe termen lung. Și aici mă refer acum la relațiile cu copiii noștri, poate cele mai prețioase și cele mai greu de gestionat. Pentru că au mai apărut două cărți în acest domeniu (traduse din limba engleză), cărți despre care aș vrea să vă scriu mai pe larg, în curând, vreau să vă spun și vouă despre: Părinți liniștiți, copii fericiți. Cum să înlocuim țipetele cu conectarea și Părinți liniștiți, frați fericiți. Cum să crește frați prieteni pe viață – scrise de Dr. Laura Markham și traduse în limba română la Editura Multi Media Est (Totuldespremame.ro).

E o vorbă care spune că nimic nu e mai greu decât să crești copii. Dar de ce este atât de dificil? Când adresez această întrebare publicului, părinții sugerează, de obicei, două motive. Primul ar fi că miza este atât de mare. Al doilea, că nu există o metodă bine definită care să-ți spună așa e bine.

O metodă e bună, alta mai puțin bună. Miza este cu siguranță foarte mare, însă știm, de fapt, destul de multe despre cum putem să creștem copii fericiți, responsabili, respectuoși, sănătoși emoțional și autodisciplinați. S-au realizat foarte multe studii pe acest subiect important, iar părinții se vor bucura să afle cât de folositoare sunt rezultatele care au ajutat cercetătorii. Toate aceste studii arată că părinții care au o reacție caldă și care tratează cu atenție și respect nevoile unice ale copilului ca persoană, care impun limite cu înțelegere și îndrumă în mod constructiv emoțiile copilului, cresc oameni ex-traordinari. Este rezonabil, dar dificil. După cum orice părinte știe, partea dificilă ține de gestionarea propriilor emoții, pentru a reuși să procedăm astfel măcar din când în când.  – din cartea Părinți liniștiți, copii fericiți

parinti linistiti copii fericiti

Părinți fericiți, copii fericiți

Acest ghid remarcabil îi va ajuta pe părinţi să-şi înţeleagă mai bine propriile emoţii – şi să şi le gestioneze – astfel încât să poată acţiona cu empatie şi comunicând clar, pentru a creşte copii care îşi controlează singuri comportamentul. Exemplele folosite le oferă părinţilor cu copii mici sau preşcolari soluţii şi fraze gata testate.

Dacă v-aţi săturat de lupte de putere, de crize de furie şi aveţi nevoie de „soluţia” corectă, opriţi-vă din căutări. Sunteţi pe punctul de a descoperi acele instrumente practice care vă vor transforma stilul de parenting în mod pozitiv şi cu rezultate dovedite.

Cartea o puteți achiționa online de pe totuldespremame.ro și costă 39 de lei.

Părinți fericiți, frați fericiți

În acest ghid mult așteptat, dr. Markham prezintă unele modalități simple pentru a depăși nevoia de competiție și de conflicte, cultivând între frați o relație plină de iubire, asigurându-l în același timp pe fiecare dintre copii că mama și tatăl lui nu ar putea iubi niciodată mai mult pe altcineva.

Oferind exemple și sfaturi clare ce pot fi puse în aplicare imediat, Părinți liniștiți, frați fericiți conține tehnici cu rezultate dovedite, care izvorăsc din cercetare, menite să-i ajute pe copii să-și controleze emoțiile, să-și comunice nevoile și să-și rezolve singuri neînțelegerile, ajutându-i să-și creeze astfel o legătură strânsă pentru totdeauna – și permițându-le să devină adulți care vor trăi în bună înțelegere cu toți ceilalți.

Cartea o puteți achiziționa online de pe totuldespremame.ro și costă 39 de lei (acum au și o reducere de 15%).

parinti linistiti frati fericiti

Dincolo de cărți, nu uitați că Dr. Laura Markham va susține 4 conferințe (cu teme diferite) în 2 zile, în București, în 14 și 15 noiembrie, la Rin Grand Hotel. V-am povestit un pic aici despre faptul că este demonstrat prin practica multor părinți că cei mici cooperează și fără să țipăm sau să amenințăm. O zice și Dr. Laura Markham fondatoarea ahaparenting.com. Pentru înscrieri la conferință puteți accesa aici.

Featured Image