bebelus langa aspirator
De exemplu, eu când eram mică îmi petreceam vacanţa de vară  la ţară şi mă îngrozeau teribil maşinile care veneau să strângă recoltele de pe câmp, mai ales că nu înţelegeam ce maşini pot fi acelea mai înalte decât porumbul.
Radu are aproape 2 anişori, iar mama lui spune că atunci când porneşte aspiratorul, cel mic fuge în dormitor şi se ascunde, iar o altă frică vine de la maşinuţele cu  baterii, astfel încât părinţii lui Radu au ajuns să scoată bateriile de la orice fel de maşinuţă pe baterii pe care o primeşte fiul lor.
Că tot suntem in perioada Sărbătorilor, Ioana (24 ani) îşi aduce aminte că atunci când veneau cei cu Capra, o frică inexplicabilă punea stăpânire pe ea, iar fratele ei, când era mic, pe la 4 – 5 ani, se speria îngrozitor de mixer şi tipa  la sora lui să-l oprească, şi nu se liniştea până când mixerul nu era oprit.
Veronica are 3 anişori şi îi este frică de întuneric (de aceea doarme cu lămpa aprinsă), de jucăriile cu baterii şi de zgomotele bruşte şi puternice.
Nici viaţa la ţară nu este una lipsită de frici, lui Mihai (3 ani) îi este teamă este de cocoşul din curte, pe care de câte ori il vede, fuge cât îl ţin picioarele.
Robert are 8 ani şi îi e frică să stea singur în casa, iar când era mic îi era frică de blender, de fapt de zgomotul făcut de blender. Mama lui l-a făcut pe acesta să-i treacă frica de blender ţinându-si copilul în braţe, apăsând pe buton şi vorbindu-i copilului că nu are de ce să-i fie frică.
La vârsta de 11 ani Menei îi este frică să nu li se întâmple ceva părinţilor ei.
Aşadar se pare că fiecare vârstă are parte de fricile ei. Când suntem mici ne e frică de zgomotele electrocasnicelor, când mai creştem începe să ne fie frică de întuneric, iar după 10 ani deja ne gândim la cei din jur şi ne e frică ca celor dragi să nu li se întâmple ceva rău.
Ţie de ce îţi era frică când erai mic/ă?

Tocmai ai citit un post scris de un Guest Author.
Și tu poți publica pe UrbanKid.ro.
Mihaela GheataGuest Author: Mihaela Gheață
Am rude cu mici kinderi, prieteni cu puiuți de om și, la un moment dat, voi vrea și eu să fiu mămica unui bebe ștrumf. Până atunci, mă documentez și vă informez și pe voi despre locuri de joacă pentru copii, magazine, vacanțe și alte lucruri legate de copiii urbani

Sursă foto: slowik/Flickr.com.