Una dintre activitățile pe care le iubesc cel mai mult, în materie de sport, este să merg cu bicicleta. Este de departe ceea ce îmi place cel mai mult. Și la fel de departe, plăcerea mea stă la coadă, asteaptă să îi vină rândul, pentru că, de abia redescopăr, după 2 ani+, să-mi rezerv și mie timp pentru ceea ce îmi dă energie, pentru ceea ce îmi place și îmi încarcă bateriile. Scuzele mele au fost multe de-a lungul anilor, ba că nu am bicicletă, ba că am dar unde să mă merg cu ea prin București. Trebuia să organizăm totul, să punem bicicletele pe portbagaj, să căutăm locuri frumoase, etc. Mult timp de organizare, de ajuns acolo, de cele mai multe ori renunțam din start.
Acum viața ne-a pus la dispoziție cam totul, din acest punct de vedere. Sau aproape… avem și locuri de mers, mai grele sau mai ușoare, nu trebuie să mai cobor cu liftul bicicleta, pot să plec oricând cu ea, cu sau fără copii (de obicei, cu …), am și bicicletă ”nouă” – e moștenită de la domnul soț dar mai nouă și mai frumoasă ca cea de dinainte. Și, am mai primit ceva, un cadou tare frumos, pe care am început să îl folosim de cum a dat vreme frumoasă (și pe aici nu s-a întâmplat chiar de mult timp, chiar dacă suntem deja în luna iulie): un scaun de bicicletă pentru junior.

Scaunul de bicicletă pentru copii WeeRide

Admiram mereu părinții care își duceau copiii mici pe bicicletă în scaune speciale, care se montează în partea din față. Mi se părea mie super fain să mergi cu cel mic acolo, între brațele tale practic. Am avut la Ioana scaun de bicicletă care se montează în spate și e și acela chiar foarte ok. Doar că eu îmi doream unul de pus în față. Și am citit tot felul de review-uri despre aceste scaune, despre faptul că se puteau folosi doar o perioadă foarte scurtă de timp, că era cam greu de manevrat bicicleta, din cauza greutății copilului, că îi intră tot felul de gâze în ochi și gură, că oricum nu am pe unde să merg prin Bucureștiul plin de poluare și fără trasee de biciclete etc.
Am testat scaunul de bicicleta WeeRide și mi-a plăcut foarte mult. De ce? Ce este așa de fain la acest scaun?

  • Este un scaun de bicicletă care se montează pe centrul bicicletei (pe o bară specială) și nu pe ghidonul bicicletei. Este o bară patentată care pune greutatea copilului pe centrul bicicletei, nu pe față, ca la alte scaune de bicicletă. Acest lucru ușurează mult mersul pentru că greutatea scaunului și a copilului nu este toată pe ghidon ci se echilibrează cu greutatea ta pentru că este foarte aproape de locul unde stă ”șoferul”. În plus, atașarea scaunului pe ghidon este considerată chiar periculoasă.
  • Copilul stă practic între brațele biciclistului. Fiind așa aproape de el poți să răspunzi mult mai bine nevoilor lui, poți să îi vorbești (fără să mai întorci capul în spate) și el chiar să te audă. Poate să vadă foarte bine totul, fiind cu fața la direcția de mers.
  • Scaunul are o tetieră – un suport pe care copilul poate să se sprijine, să se odihnească (se pare că poate să și doarmă în siguranță)
  • Scaunul are suport pentru picioare care prezintă și curele de siguranță. Este foarte important pentru că nu e astfel niciun risc ca cel mic să își prindă picioarele în roată sau să se agite cu riscul de a dezechilibra bicicleta. Suportul pentru picioare este mobil, se adaptează astfel dimensiunilor copilului.
  • Prezintă centură de siguranță cu prindere în 5 puncte.
  • Scaunul este potrivit pentru (cam) toate bicicletele – atâta timp cât au o distanță între 49 și 60 cm de la șa și până la ghidon, inclusiv pentru cele supradimensionate și cu suspensie totală de 16 inch (excepție fac cele cu ghidon curbat de cursieră/semicursieră).
  • Bara de suport se prinde foarte ușor pe bicicletă iar scaunul se montează și se demontează foarte repede pe suport (are un doar un șurub care se strânge și o curea de siguranță). Așadar, dacă vreți să mergeți cu bicicleta, fără copil, puteți scoate scaunul foarte rapid.
  • Scaunul WeeRide este potrivit pentru copii de la aproximativ 6 luni (să stea foarte bine în șezut și să aibă mușchii gâtului suficient de fortificați) și merge până la 4 ani (sau 15 kg). Este suficient timp de plimbare cu cel mic, până când va fi interesat să meargă pe bicicleta lui (cu sau fără pedale sau roți ajutătoare).
  • Greutatea scaunului este de 4kg.
  • Scaunul de bicicletă WeeRide este considerat scaunul numărul 1 în SUA și UK, fiind un scaun cu model și concept unic, ce se montează în centrul bicicletei.
Un singur inconvenient am descoperit odată cu mersul cu bicicleta cu cel mic (și se pare că admit și producătorii) – acela că e nevoie să schimbi un pic stilul de mers pe bicicletă. Adică, scaunul copilului va veni cumva între picioarele tale și este nevoie să le ții puțin mai depărtate decât de obicei pentru a putea pedala. Nu am văzut niciun inconvenient la drumurile ușurele pe care le-am străbătut. Tatăl lui Iancu are o bicicletă mai mare și nu s-a plâns de asta și oricum scăunelul este destinat doar plimbării nu competițiilor off-road.

 
Din punctul meu de vedere, să mergi cu bicicleta cu cel mic în față (și folosind scaunul special WeeRide) este o activitate tare faină și vă recomand să dați o șansă scaunului WeeRide, dacă nu sunteți încă foarte hotărâți asupra modelului de achiziționat.

Unde găsim WeeRide

Păi pe WeeRide.ro – aveți mai multe variante de scaun. Cel mai accesibil este 416 lei. Există și pachete pentru două biciclete – ca să aveți bara montată la amândoi și să puteți ușor muta scaunul de la unul la altul, în funcție de cine are onoarea să călătorească cu cel mic. Există și căști speciale de protecție pentru cei mici. Aici vedeți toată selecția de produse.