Nu stiu cand a trecut si saptamana asta. Parca raman in urma cu toate. Ma suna lumea sa ma intrebe de ce nu mai dau un semn de viata…Mi-am facut liste si listute cu ce trebuie sa fac, pe unde trebuie sa ma duc, pe cine trebuie sa sun. Si nu apuc. Mai zic unii: da’ stai acasa, ce faci de n-ai timp? Trist, pe bune 🙁  Poate e si vremea de vina, poate si noua situatie acasa, cum ca litlle miss nu vrea sa se mai desparta de muma sa nicio clipa, poate pentru ca doarme putin si devreme ziua iar dupa amiaza, cand ti-e mai mare dragul de stat in parc sau iesit la un ceai, domnisoarei ii e somn, ca deh… Poate pentru ca m-a ajuns din urma iar oboseala, cu nopti agitate (mai am si pauze de reincarcat baterii). Poate pentru ca imi doresc sa iau si eu o gura de aer fara copilul meu minunat, de care mi-e drag ca ochii din cap si de care mi se face dor repede chiar si cand doarme dar de care vreau sa fug cateodata, macar o ora. Recunosc…vreau si eu putin timp pentru mine. Vreau ca domnu’ sot sa se linisteasca si el putin cu munca si sa fie mai mult domnu’ tata si sa-i dea la doamna mama putin timp…

Dar cand nu ne vaitam si cand nu dormim – iesim. Pe ploaie, pe vant, pe soare…suntem pe afara sau in diverse locuri. Intalniri pe la cafenele (cu copiii, normal), iesiri de gagici cu pitici in parc, terapie prin shopping (in magazine de jucarii, normaaal…), cantand in ploaie sub umbrela, scormonind in nisipul ud (nu de pe plaja, as fi vrut eu).

ioana in parc

ioana tot in parc

pe toboganul mare

Printre iesiri, vaicareli si reprize scurte de somn, experimentam ce n-am mai experimentat: una buna si – una ne-buna. Mancarea si temper tantrum. Sa le luam pe rand. Partea buna: little miss a inceput sa prezinte interes pentru mancare. Sa nu ne avantam sa cantam Aleluia… ca mananca fix cat o vrabiuta, mai, dar mananca. O las de cele mai multe ori sa se descurce singurica si ii place, se pare, sa manance fara ajutor. Nici nu-mi vine sa ma uit in timpul actului la mizeria care se face …peste tot. Respir adanc si-I multumesc Cuiva acolo Sus ca macar mananca.

ioana la masa

ioana iar la masa

Partea ne-buna: domnisoara se manifesta…cumva…cum se manifesta copiii de varsta ei cand sunt suparati/frustrati/nu stiu a vorbi etc. Iar eu, si asa saraca de mine (da, pe primul loc vaicareala) nedormita si ametita acum tre sa fac si exercitii de respiratie si sa-mi intind limitele rabdarii pana-n China si-napoi. Citisem candva despre asta la Mom Inc. Stiam ca mai toti copii trec prin asa ceva (bine, exceptand acei copii care sunt super zen si probabil ca n-au treaba cu muritorii de rand 😀 ) dar nu stiam ca se cheama temper tantrum. Asadar, experimentam frustrari si enervari si furii dezlantuite si dezamagiri si neintelegeri si multe altele de acest gen. Nu ma simt nici speriata, nici pierduta doar supra solicitata. Si imi dau seama cum se simtea ea, domnisoara care se manifesta asa si atunci incerc sa o ajut.

Aaa…si ziceam de-o luminita. A venit azi bunica-bu in Bucuresti si se pare ca sta vreo saptamana. Asta inseamna ca pot sa fac toate cele prin casa, ca pot sa dau telefoane si cine stie…sa mai scriu pe blog 🙂  Iar in weekendul asta sarbatorim o seara de octombrie cu copil lasat la bunica-bu peste noapte. Ultima data cand am facut asta era de ziua Americii…sau a mea…

P.S. Scuzati calitatea pozelor, dar mi-am tras Iphone 😀