Where the wild things are
O lume închipuită
Aceasta este şi ideea filmului Where the Wild Things Are (tradus Tărâmul Monştrilor) apărut în 2009 şi regizat de Spike Jonze. Max este un puşti care se pricepe foarte bine să se joace singur, vorbeşte cu lucrurile şi îi place să poarte un costum de lup şi să se comporte ca un sălbatic. După o ceartă cu mama lui îşi creează o lume imaginară, o insulă populată de monştri, unde ajunge să fie rege şi să facă tot ceea ce-şi doreşte. Dacă acasă Max îi spunea poveşti mamei lui şi pe insulă ajunge să le spună tot felul de poveşti monştrilor. Cel de care se apropie cel mai mult este Carol (vocea lui James Gandolfini), un monstru pufos, cu privire paşnică şi voce liniştitoare.
Where the wild things are
Cei mai blânzi monştrii
Pe insula închipuită se împrieteneşte cu cei de acolo şi inventându-și o poveste îi face pe aceştia să creadă că el este rege, are super puteri şi chiar şi un scut împotriva tristeţii. Monştrii sunt ei mari, cu gheare şi colţi, dar au nişte feţe blânde, zic glume, sunt pus pe şotii şi se joacă (ce-i drept, cam agresiv) toată ziua. Este interesant de urmărit lumea pe care şi-a creat-o Max, o insulă cu peisaje frumoase, cu pădure, dune de nisip, dar si floricele. Totuşi, joaca nu durează la nesfârşit, iar scutul împotriva tristeţii începe să nu mai funcţioneze cum trebuie.
Filmul m-a făcut să fiu nostaligică, aducându-mi aminte de scenariile pe care mi le făceam când eram eu mică şi mă jucam de una singură. În plus, filmul este şi foarte emoţionant dar are şi multe momente vesele.

Muzica din film este superbă, multe melodii fiind perfecte pentru ora de culcare a celor mici, dar şi a celor mari. Cele mai multe dintre melodii sunt semnate Karen O and the Kids.
Filmul are 1 oră şi 34 minute, nota 7.1/10 pe IMDB şi este o adaptarea a poveştii cu acelaşi nume pentru copii, din 1963, scrisă de Maurice Sendak.
Voi ați văzut filmul?Sursă foto: IMDB.com.