Atunci când pleacă spre școală sau grădiniță. Când se lovesc. Când vă uitați la un desen animat împreună. Când îi ajutați să se îmbrace. Când spun “Te iubesc!”. Dimineața devreme. Seara târziu. Când sunt fericiți. Când sunt supărați… pfff câte momente cu îmbrățișări și pupături pot fi într-o familie. Ce este mai sus e doar începutul. Ce e interesant de știut este faptul că atât pupăturile, cât și îmbrățișările aduc mai multe beneficii decât am fi crezut.
studiu imbratisariLa prima vedere, atingerile fizice îi vor ajuta pe cei mici să fie mai sociabili și mai deschiși. un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Washington arată însă faptul că bebelușii care sunt pupați și îmbrățișați când sunt mici își dezvoltă mai rapid creierul, ceea ce înseamnă că în timp vor reține lucruri mai repde, având o memorie îmbunătățită, vor învăța mai bine și, nu în ultimul rând, vor reacționa mai bine la stres.
Ani la rândul studiile au subliniat importanța contactului fizic la vârste mici, dar cle mai multe dintre cercetări au căutat factori psihosociali sau schimbări privind performanțele școlare, dar acest studiu demonstrează schimbări anatomice precise ale creierului în urma acestor activități.
La studiu au participat 92 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani, iar rezultatele arată că cei mici care au primit dovezi de afecțiune de la părinți au cu aproximativ 10% mai mare partea creierului numită hippocampus, zonă care indexează memoriile şi le apelează de câte ori este nevoie.
Să curgă cu pupici și îmbrățișări!
Sursa foto: Private user/ weheartit.com.