Dacă acum ceva timp vă povesteam despre o aplicație utilă pentru copiii care încep să învețe alfabetul, de data aceasta este vorba despre o aplicație care le povestește celor mici despre anotimpuri, într-un mod creativ și simpatic.
Aplicația se numește chiar așa – Anotimpurile – și este realizată de Kidsopia, fiind o aplicație în românia, dispobilă gratuit atât în AppStore, cât și în Google Play, pentru cei care preferă Android ca sistem de operare pentru device-urile.
Descrierea aplicației începe așa:

În micul sat din vârful dealului câțiva țărani abia așteaptă vizita copilului tău. Fiecare are câte o poveste de spus și cu siguranță vă vor conduce copiii cu drag și veselie prin cele patru anotimpuri. Fie că vor îngheța în ger sau vor fi toropiți de căldură cei mici se vor delecta cu cinci minunate jocuri.

Cu alte cuvinte, este vorba despre o poveste / joc, din care cu siguranță cei mici vor reține anotimpurile și care sunt schimbările care vin odată cu succesiunea acestora. De la schimbările priin care trec plantele, florile sau pomii, până la jocuri scurte în care cei mici trebuie să descoere sezonul în funcție cum arată peisajele.
Aplicația este împărțită în mai multe secțiuni, adică mai multe jocuri creative care au o mai mare sau mai mică legături cu anotimpurile:
Screen Shot 2014-01-13 at 11.50.15 PM
Cuptorul Plăcintăresei – 40 de legume şi fructe abia așteaptă să fie descoperite de către copii. O bunicuță veselă îi învață pe cei mici despre beneficiile legumelor și fructelor și care este legătura dintre acestea și alte ingrediente pe care le găsesc prin bucătărie.
Atelierul Fierarului – cu ajutorul unui fierar, copiii află ce este un plug și nu numai, la ce se folosesc acestea și cum ajută în gospodărie.
Curtea Spălătoresei – un joc colorat în care copiii trebuie să îmbrace un personaj în funcție de anotimpul din imagini.
Prăvălia Negustorului – în funție de anotimpuri, negustorul cere ajutorul copiilor să-și umple vitrina cu lucruri.
Aplicația este așadar una complexă, m-am jucat prin ea și aș zice că este destinată copiilor mai măricei, cu vârsta de peste 4 ani.
Voi ce alte aplicații ați mai testat cu cei mici și v-au plăcut?