Până acum au fost realizate doar studii pe ceea ce se întâmplă cu mamele, pentru a descoperi care sunt schimbările prin care ele trec atunci când au un copil. De data aceasta însă, noi studii realizate de Universitatea Notre Dame s-au axat pe tați, pe modificările la care tații trebuie să facă față atunci când dorm sau nu în pat cu bebelușii.
Rezultatele arată că tații care dorm lângă cei mici prezintă o scădere a testosteronului, iar studii ceva mai vechi arată că această schimbare face ca bărbații să fie mai deschiși la nevoile copiilor și să fie mai focusați pe “misiunea” lor de părinte. Dacă ne gândim și la faptul că alte studii, ceva mai vechi, arătau faptul că bărbații cu un nivel de testosteron ceva mai scăzut dau dovadă de mai multă empatie, față de cei cu un nivel ridicat de testosteron, atunci totul capătă și mai mult sens.
La cercetarea Universității Notre Dame au participat nu mai puțin de 362 de tați, cu vârste cuprinse între 25 și 26 de ani. Unii dormeau singuri în pat, dar în aceeași cameră cu cei mici, iar ceilați preferă să împartă pătul cu bebelușii. Nivelul de testosteron al tăticilor a fost măsurat atât înainte de culcare, cât și de dimineață, iar dacă de dimineață nu s-au descoperit mari diferențe, tații care dorm cu bebelușii în pat au avut seară de seară un nivel destul de scăzut al testosteronului.
Citiți mai multe despre studiu pe sciencedaily.com.
Voi dormiți cu cei mici în același pat?
Sursă foto: Kelly Sue/ Flickr.com.