Vedem în filme, auzim, simțim, ni se povestește că nașterea pe care naturală este una cu dureri nemăsurabile. Unde mai punem că există și zicala “trecem prin durerile facerii” de multe ori așa și este, pentru a aduce pe lume un copil perfect mămicile trec prin durerile unei nașteri naturale. Dar dacă situația nu ar fi tocmai așa și din cauza fricilor și a faptului că fricile fac ca organismul uman să se comporte într-un anume fel vin aceste dureri?
Studiul ”Orgasmic Birth: The Best-Kept Secret”, lansat în anul 2009, și realizat de psihologul francez Thierry Postel arată că varianta unui orgasm în timpul nașterii naturale este cât se poate de reală.

Midwives reported 668 cases in which mothers told midwives they’d felt orgasmic sensations in birth. In another 868 cases, midwives said they’d seen mothers demonstrate signs of pleasure during childbirth. Finally, nine mothers completed questionnaires confirming they’d experienced an orgasm during birth.

Este doar o parte din cercetarea mai sus amintită.
Mai mult chiar, un profesor psiholog de la Universitatea Rutgers din New Jersey care a studiat de-a lungul timpului orgasmul spune că povestea este cât se poate de reală. El spune că, fizic vorbind, femeile pot simți la naștere plăcere care să diminueze și chiar să elimine de tot durerile unei nașteri naturale, ba chiar să simtă plăcere.
Desigur, nimeni nu generalizează, suntem cu toții diferiți, iar senzațiile sunt la fel de diferite, ceea ce unei persoane îi poae provoca plăcerele alteia îi aduce durere și invers, iar concuzia este undeva la mijloc. Cert este că nașterea este un miracol și dacă o așteptăm ca pe ceva natural și plăcut sunt șanse ca tot corpul nostru să perceapă cu totul altceva.
Vă las și cu un clip interesant legat de subiect:

Sursă foto: Pieter Schepens/ Flickr.com.