Muzica este unul dintre acele lucruri minunate fără de care nu ne putem imagina că am putea trăi. S-au inventat tot felul de device-uri cu ajutorul cărora să putem lua cu noi oriunde muzica pe care o iubim. Aruncăm iPod-ul în geantă și plecăm oriunde, în timp ce melodiile noastre preferate ne urmăresc… dar dacă geanta ar fi chiar ea “formată” din muzică?

Nu știu dacă ați văzut prin magazinele cu produse handmade, dar au apărut în ultimul timp niște genți tare faine realizate din discuri vechi de vinil. Sunt destul de scumpe și discurile nu au nimic inscripționat pe ele, așadar sunt unele “de duzină” fără nicio melodie imprimată pe ele. Cum eu am acasă o colecție întreagă de discuri și multe nu mai funcționează (deh, poartă de zeci de ani note muzicale grele în interiorul lor) m-am gândit că am putea face chiar noi astfel de genți.

Pentru fetițe sau pentru băieței, ce mai contează! Numai gândiți-vă că cei mici vor putea purta muzica voastră și a lor preferată, unde mai pui că e o super amintire pentru “peste” ani.
Aveți nevoie de:

  • Două discuri de vinil vechi, de aceeași mărime
  • Materiale textile colorate
  • Sfoară
  • Un fermoar mai lung
  • Un burghiu
  • Ață și ac + foarfecă

Singurul lucru care e mai complicat de făcut este să realizați găuri în discurile de vinil. Pentru că sunt destul de groase încât să folosim direct acul sfatul meu este să folosiți un burghiu încălzit un pic în flacără. Odată ce discurile sunt găurite, coaseți fermoarul pe două fâșii lungi de material, iar apoi coaseți materialul de disc (cu cât este mai lată bucata de material, cu atât va fi mai lată și geanta.
La final, adăugați sfoara pe post de bretea și gata! Nici nu e așa de complicat!
Sursă foto: recyclart.org.