Din seria “ora de lucru manual” astăzi m-am gândit să povestim despre… tricouri. Nu știu de voi, dar eu cel mai des am fost “martora” a cum tricourile s-au transformat în cârpe de praf sau de șters pe jos. Cum nu mi se pare deloc creativ sau de lăudat, am căutat și alte modalități de transformare a tricourilor vechi în lucruri utile.

Pernă pentru scaune

Ai nevoie de cât mai multe tricouri, unul colorat care să fie pe post de față de scaun, ace, ață, o foarfecă și ceva timp. E destul de simplu tot procesul pentru că odată ce ați cusut pe laturile tricoului ce se transformă în față de pernă, celelalte tricouri le veți folosi pentru a umple perna. Atenție doar să le așezați cât de cât împăturite, ca să nu iasă o pernă cu noduri.

Pernă… de dormit pe timpul zilei

Pernele se fac extrem de simplu. Ai nevoie de lângă tricoul vechi și de ceva vată ori alt material moale ce poate fi introdus direct în pernă, precum fulgi. Tai mânecile tricoului, coși de jur-împrejur și înăuntru așezi cât mai mult puf… ori vată… ori fulgi. Tadam! Gata! Ai o perniță mai mică sau mai mare, depinde de mărimea tricoului.

Păturică

Dacă vei coase un tricou de altul vei reuși să faci o păturică. Cu cât mai multe tricouri, cu atât mai mare pătura. Nu uita să tai tricourile în forme, un pătrat e de preferat, pentru a nu le chinui apoi să faci “forma finală”.

Fustă personalizată

Dacă aveți o fetiță acasă puteți să-i faceți o fustă dintr-un tricou maaaare. Taie gulerul, cât să fie cât de cât pe talia celei mici, pune și niște elastic chiar în interiorul gulerului (este deja dublat, deci nu trebuie decât să introduci elasticul) taie mânecile (pot deveni buzunare) și coase. Nu mai rămâne decât să decideți cât de lungă e fusta fostă tricou.
Vedeți mai multe idei despre cum puteți transforma un tricou vechi în lucruri noi și colorate pe ourmommyhood.com.
Sursă foto: brookfieldlibrary/ Flickr.com.