Cine are copii cărora le place matematica mâinile sus! Poate îmi spuneți și mie (prin comentarii, desigur) cum ați reușit să îi faceți să le placă sau dacă este vorba de un talent înnăscut pentru asta. 😀

Pentru acei părinți care nu au ridicat mâna la început am o aplicație pentru iPhone, iPod touch și iPad de prezentat. Se numește PopMath și îi ajută pe copii să învețe calculele prin joc.
Cum funcționează? Păi, există un calcul și rezultatul corect la acel calcul. Cei mici trebuie să indice care este răspunsul corect, iar biluțele colorate de pe ecran dispar, trecând automat la următorul nivel.

Aplicația costă 0.99 dolari, un preț mult prea mic pentru matematică aș zice, și poate fi utilizată de cei care au iPhone, iPod touch ori iPad cu un sistem de operare 2.2.1 sau unul ceva mai nou.

Nu puteam să scriu doar despre o aplicație destinată matematicii, așa că am găsit una super pentru copiii cărora le place să se joace cu toate cuvintele, fie ele deja cunoscute de ei sau unele de care nici nu au auzit.
Bookworm este o aplicație de “format” cât mai multe cuvinte în engleză cu literele ce apar pe ecran. Atenție însă, pentru că există reguli destul de stricte: de exemplu, dacă au fost formate numai cuvinte scurte și nu există și unele mai complexe nivelul jocului este pierdut.

Aplicația este un pic mai scumpă decât prima, Bookworm costă 2.99 dolari și este compatibilă cu iPhone, iPod touch ori iPad cu iOS 2.2.1 sau mai noi.
Voi ce aplicații educative mai știți?

N-ai iPhone? Cumpără acum de aici:
iPhone 4 – 16GB –
iPhone 4 – 32GB –

Sursă foto principală: ttwice/Flickr.com.