Nu cred că am văzut camere de copii fără un umidificator așezat cu grijă pe undeva (pe vremea noastră existau celebrele borcane umplute cu apă). Fie că este unul cu aer cald sau rece, el adaugă umezeală aerului pe care îl respiră copilul, ajutând astfel la păstrarea nasului și sinusurilor umede, deci fără iritații. Scăpăm astfel de medicamentele destinate descongestionării căilor nazale sau alte substanțe care nu sunt tocmai benefice pentru organismul unui bebeluș. Mai adăugăm și faptul că este perioada răcelilor și gripelor și deja avem musai nevoie de un umidificator.
Există două tipuri de umidificatoare: cele cu abur rece și cele cu abur cald. Deși toată lumea tinde în primă instanță să aleagă unul cu abur cald, mai ales iarna, medicii ne spun că cele cu abur rece sunt mai sigure: nu încălzesc peste măsură aerul și riscul unui accident este mai mic. Umidificatoarele cu ultrasunete folosesc sunete cu frecvență ridicată pentru a sparge particulele de apă. Acestea se transformă astfel în particule mici de vapori ce ajută la o respirație mai bună și deci la un grad de umezeală optim pentru camera copilului.
Noi am încercat Umidificatorul cu Ultrasunte JC491. Ce face mai exact umidificatorul cu pricina? Emite ioni negativi care se atașează de ionii pozitivi. Mai pe românește, dispare orice fel de fum prezent în cameră purificând aerul. În plus, are un filtru ceramic ce înmoaie apa dură și menține nivelul de umiditate optim în încăpere.
Este vorba despre un model cu abur rece, de altfel specialiștii ne recomandă să alegem mai degrabă un umidificator cu abur rece decât cald.

Ce mi s-a părut interesant este că are o funcție prin care se poate configura durata umidificării la 2, 8 sau 12 ore, astfel încât cei mici să se obișnuiască la un anume nivel și dacă au nevoie de un “ajutor” mai mare atunci intensitatea se poate regla. Și pentru că tot povestesc despre nivel atunci trebuie să vă mai sun că există 4 nivele de emisie de aburi sau de intensitate, după preferințe și nevoi pentru fiecare.
Deși este destul de mic (20 x 13 x 20 cm) are un rezervor detașabil de 5.9 litri și un senzor de securitate care oprește automat aparatul atunci când rezervorul este gol.
Despre umidificatoare ne povestesc și doi tătici simpatici:

La final vă întreb: voi folosiți umidificator în camera copiilor?

Dacă nu, vezi aici multe modele de umidificatoare și alege unul care se potriveste nevoilor și bugetului tău.