Ne gândim uneori că viața ne-ar fi putut aduce mai multe, că nu suntem norocoși sau că am fi putut face altceva până acum. Nu ne gândim însă destul de des la cum am putea schimba noi viitorul și mai ales prezentul.
Într-un sat din Paraguay, un om care căuta prin gunoaie, Cola pe numele său, transformă gunoaiele altora în artă. Mai precis, în instrumente muzicale pe care copiii de acolo le folosesc pentru a ne încânta nu doar urechile, ci și sufletul prin notele pe care le cântă.
Totul a început de la dorința lui Flavio Chavez, un artist local, de a aduna copiii din sat pentru a forma un cor, numai că nimeni nu avea bani de instrumente adevărate. Imaginația și priceperea au fost instrumentele lor care au realizat tobe, fluiere și multe altele din deșeurile oamenilor.
Dați click pe play și vă propun să vă uitați până la finalul primului minut, de acolo veți decide voi dacă vizionați clipul până la capăt sau nu, dar pun pariu că primele note cântate nu vă vor mai lăsa să opriți clipul:

Vestea și mai bună este că în curând vom avea și un film cu poveștile lor. Aproape 5.000 de persoane au finanțat pe platforma kickstarter.com povestea copiilor.
orchestra
Concluzia zilei: puterea este cu adevărat a noastră, trebuie doar să învățăm să o folosim corect.
Sursă foto: facebook.com/landfillharmonicmovie.